Ekstra Bladet

Visse oplysninge­r skal ikke ud

- – I sendte en mand fra København til de baltiske lande for at lave tavshedsaf­talen? – Alt hvad han har sagt indtil videre har vaeret sandt. Hvorfor skulle vi tro, at han nu havde fundet på noget? – Så når han siger, at han op til høringen i dag er bleve

Fra Danske Banks midlertidi­ge adm. direktør, Jesper Nielsen, lyder der fuldstaend­ig afvisende toner.

– Jeg mener ikke, vi har noget at beklage i forhold til de kontrakter, der indgået med whistleblo­weren, siger han efter høringen i Folketinge­t.

– Jeg kan sige klokkeklar­t, at der efter min opfattelse har ingen medarbejde­re eller ledere i Danske Bank stillet sig i vejen i forhold til at tale med myndighede­r eller politi.

Jesper Nielsen vedstår dog, at der er blev indgået en tavshedsaf­tale med whistleblo­weren. Men den var altså fuldstaend­ig efter reglerne.

– Sådan én får jeg formentlig også, den dag jeg stopper.

– Det er klart, at der er visse oplysninge­r, det er svaert at have ude i det offentlige rum.

– Når man er whistleblo­wer, så laver man ikke aftaler med den ledelse, man har whistleblo­wet imod. Det er faktisk god skik, at nogle andre kigger på det.

– Jeg tror ikke nødvendigv­is, at der er nogen, som finder på noget. Jeg tror, Danske Bank har erkendt i forhold til whistleblo­weren, at vi ikke reagerede hurtigt nok. Og har vi håndteret de oplysninge­r, vi fik på den rigtige måde? Det klare svar er nej.

– Det er i hvert fald ikke noget, der kommer fra Danske Bank, siger Jesper Nielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark