Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

POLITI LAGDE ATTRAP-FAELDE Begge tidligere bandefolk blev betinget udvist af Danmark i sag om pistol

- LINETTE JESPERSEN linette@eb.dk SILKEBORG:

Da politiet fik et tip fra en borger om, at der lå en revolver i kaelderen under et af lejligheds­komplekser­ne i Folehaven i Valby i marts i år, valgte de at udskifte revolveren med en attrap.

I samme forbindels­e satte de videooverv­ågning op på stedet, så de kunne se, hvem der kom for at hente revolveren.

Våben gemt i kaelder

Ifølge sagens anklager, Anne Jacobsen, lå våbnet på et offentligt sted i kaelderen mellem nogle varmerør. Få dage senere var der bid, da to unge maend dukkede op for at afhente den uaegte revolver.

I går blev 19-årige Tarkan Yilmaz og den jaevnaldre­nde Abdinaasir Ibrahim Ali dømt i Retten på Frederiksb­erg for forsøg på besiddelse af den aegte revolver, som politiet altså havde fjernet.

Tarkan Yilmaz, som er tidligere straffet, fik tre et halvt års faengsel, mens Abdinaasir Ibrahim Ali blev idømt tre års faengsel. Begge blev betinget udvist af Danmark. De modtog dommen på stedet.

Var del af bande

Begge de unge maend var medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) på gerningsti­dspunktet, men vurderes nu til at vaere tidligere bandemedle­mmer ifølge politiets efterretni­ngsanalyse­r.

Der var rejst tiltale mod maendene efter straffelov­ens paragraf 81a, der kan give dobbelt straf for visse forbrydels­er, der sker som led i en bandekonfl­ikt.

Men det fandt retten ikke bevist.

Ville ikke samarbejde

Maendene har ikke selv bidraget videre til opklaringe­n af sagen.

– De har slet ikke villet udtale sig i den forstand, at den ene (Tarkan Yilmaz, red.) har erkendt at have forsøgt at hente den uaegte revolver, men det er hans advokat, der har sagt det. Han har ikke selv sagt noget, fortaeller anklager Anne Jacobsen.

– Sagen er et godt eksempel på, at samarbejde mellem borgere og politi kan føre til, at bandemedle­mmer bliver dømt i retten. Det er vigtigt, at vi som samfund står sammen for at få stoppet bandekrimi­naliteten, så jeg er tilfreds med dommen, siger hun.

Det er i øvrigt en velafprøve­t metode for politiet at bytte et aegte våben ud med en attrap.

I september sidste år overvågede politiet diskret et kaelderrum under Mjølnerpar­ken på Nørrebro i København i to døgn, efter de ved en hemmelig ransagning havde beslaglagt en skarpladt pistol med seks skud og en lyddaemper.

 ?? FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX ?? To 19-årige tidligere bandemedle­mmer blev i går idømt faengselss­traffe i Retten på Frederiksb­erg.
FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX To 19-årige tidligere bandemedle­mmer blev i går idømt faengselss­traffe i Retten på Frederiksb­erg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark