Ekstra Bladet

Festivaler i vildt prishop

NORTHSIDE OG TINDERBOX haever priserne med naesten 20 procent naeste år

- THOMAS TREO

I 1985 kunne man se The Clash, Leonard Cohen, The Ramones og The Cure på Roskilde Festival for 240 kroner.

Naeste år er The Cure tilbage på Orange, men prisen er en anden, for partoutbil­letter koster 2100 kroner.

Det er ikke billigt at tage på festival i Danmark laengere. Roskilde har dog ikke forhøjet prisen fra 2018 til 2019, men det har flere af mastodonte­ns konkurrent­er.

Honorarern­e for specielt de amerikansk­e kunstnere bliver større og større år for år

Det bliver markant dyrere at besøge NorthSide i Aarhus og Tinderbox i Odense til sommer, hvor prisen på partoutbil­letter er haevet med 300 kroner fra 1595 til 1895 begge steder. Det er en stigning på 18,8 procent i forhold til i år.

Kunstnerne koster

Om baggrunden for det store prishop siger John Fogde, der er pressechef for Down the Drain Group, som arrangerer både NorthSide og Tinderbox:

– Honorarern­e for specielt de amerikansk­e kunstnere bliver større og større år for år, så hvis vi skal levere de bands, som folk ønsker, så er vi nødt til at skrue op for billetpris­en. Vi investerer også kontinuerl­igt i festivalpl­adserne, men stigningen er primaert koblet til musikken.

– På Tinderbox ser det i øjeblikket ud til, at vi kommer til at forøge musikbudge­ttet fra omkring 35 millioner til over 50 millioner kroner.

– Det er jo en markant

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Publikum på NorthSide under en koncert med A Perfect Circle i år – til sommer spiller Bon Iver, Major Lazer og The Streets på festivalen i Aarhus.
FOTO: PER LANGE Publikum på NorthSide under en koncert med A Perfect Circle i år – til sommer spiller Bon Iver, Major Lazer og The Streets på festivalen i Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark