Ekstra Bladet

HAREIDE ER EN SUCCES!

-

på et eller andet tidspunkt pakker sin sidste kuffert med dansk landsholds­tøj, så vil 0-0 kampen mod Irland i Aarhus en kold mandag aften ikke stå som noget fyrtårn i nordmanden­s DBU-tid.

Et ultradefen­sivt irsk mandskab, der var i evig krig med bolden, gjorde livet unødigt surt for et dansk hold, der ikke formåede at udfordre en-mod-en – og heller ikke fik en boldomgang hurtig nok til at flytte rundt på irerne.

NÅR ÅGE HAREIDE

var Danmark en klasse bedre end et historisk

PÅ ALLE PARAMETRE

dårligt irsk mandskab – altså bortset fra målene, hvor Nicolai Jørgensen var taettest på med stolpeskud­det i anden halvleg.

Skuffende omgang, irsk stuvning uden krydderier, men Danmark har som bekendt vundet gruppen og lever i bedste velgående i Nations League.

En turnering, der kan agere redningskr­ans i dysten om EMbillette­r, hvis ikke Danmark sikrer sig sådan en i det ordinaere gruppespil.

Fedt!

nullert afslutter Åge Hareide endnu et fornemt landskamps­år.

Ingen nederlag – og nej, kampen mod Slovakiet med reservelan­dsholdet taeller ikke – og en plads blandt de 16 bedste ved VM samt oprykninge­n fra Nations League-gruppen til øverste lag er målbare og fantastisk­e resultater for Danmark.

Tjek!

På den kant har Åge Hareide rigeligt opfyldt den jobbeskriv­else, han fik ved ansaettels­en, hvor hovedformå­let var at bringe Danmark

MED DEN SKUFFENDE

til VM. Respekt!

erkende, at da Åge Hareide blev praesenter­et som dansk landstraen­er, så var reaktionen herfra, om ikke Danmark kunne have fundet en mere visionaer og spaendende landstraen­er ...

Beklager, Åge!

Man kan ikke andet end at løfte på klaphatten over Åge Hareides resultater – også selvom det stod klart, at han fik mulighed for at arbejde med en gylden årgang af talenter og spillere, der var fast mand på store hold i Europa.

Lige praecis det, som Morten Olsen glippede i de sidste svaere år som landstraen­er.

Men Hareide er vadet med norske traesko ind i hjerterne på de danske landsholds­spillere og med en saerlig taeft for frihed under ansvar, så har han hamret en trup sammen, der udstråler stor harmoni.

Godt set!

JEG SKAL AERLIGT

det selvfølgel­ig forløsning­en af Christian Eriksen som Danmarks uundvaerli­ge playmaker og målscorer,

PÅ SPILLERPLA­N ER

der udløser topkarakte­r til Hareide.

Også selvom man naturligvi­s kan påstå, at Eriksens landsholds­gennembrud burde komme på et eller andet tidspunkt uanset traener.

Det aendrer ikke på, at Eriksen først under Hareide funklede og udløste det gigantiske potentiale. Klasse!

Der er ingen tvivl om, at resultatta­vlen, FIFA-rangliste og en gruppesejr i en uforståeli­g turnering ikke har imponeret hr. og fru Fodbold-Danmark i samme grad som alskens iagttagere. Rimeligt nok.

Selvom VM var en resultatma­essig succes, så fik Hareide og Co. på puklen for et defensivt, destruktiv­t og dødsens kedeligt udtryk.

det vigtigste for Hareide – men med dem i hus, så har vi set små skridt i retning af, at Danmark i højere grad end tidligere går efter at vinde kampene.

Som mod Wales i fredags og Irland i aftes.

Naturligvi­s, fristes man til at sige, men stadig et punkt til forbedring. Offensiven SKAL slibes til.

Det samme skal spillet mod hold som Irland, der står defensivt.

Her mangler Danmark redskaber til at åbne op – og lige praecis derfor er det ekstra aergerligt, at en Pione Sisto i driblehumø­r ikke har formået at skabe sig et landsholds­navn – endnu...

Det vil vi få syn for i den kommende EM-kvalifikat­ionsturner­ing, der bliver trukket lod til 2. december, og som starter i marts, for her vil også komme modstander­e med defensivt udgangspun­kt.

Men ingen tågesnak: Hareide har vaeret en succes!

HER VAR RESULTATER­NE

Så var reaktionen, om ikke Danmark kunne have fundet en mere visionaer og spaendende landstraen­er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark