Ekstra Bladet

Miraklet i Sydhavnen

Stine Jørgensen bliver formentlig klar til EM – Lotte Grigel risikerer at dumpe ned som femtevalg

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Miraklerne­s tid er ikke forbi, eller også er vendelboer bare skruet godt sammen.

Faktum er i hvert fald, at Stine Jørgensen efter at vaere dømt ude af EM igen residerer på Scandic Hotel i den københavns­ke sydhavn og igen deltager i traeningen på et landshold, der i weekenden spiller Møbelringe­n Cup i Oslo og om kort tid åbner slutrunden i franske Nantes.

Formentlig med Stine Jørgensen som kaptajn på den stolte skude.

– Status er, at det går godt. Knaeet reagerer fint på den traening, jeg laver, og det er gået så godt, at jeg kan traene med i dag, siger Odense-spilleren. – Tager du med til Frankrig fra starten?

– Nu tager vi lige denne uge først og ser, hvordan det går. Så er der fysioterap­euter, der skal vurdere det – og så i sidste ende selvfølgel­ig Klavs, siger Stine Jørgensen, der er kommet sig på rekordtid efter en kikkertope­ration af en menisk i højre knae.

– Vi må se, hvad planen er. Vi tager en dag ad gangen. I første omgang tror jeg ikke, det er planen, jeg skal spille i Norge, siger Stine Jørgensen. – Er du ikke selv overrasket?

– Jo, men det er jo mit knae, og jeg har jo klart kunnet maerke, det er gået godt. Havde du spurgt mig

inden operatione­n, ville jeg nok have vaeret en smule overrasket, for da så tingene nok lidt mere dystre ud, siger anføreren. – Det vil sige, at du altså godt kan nå at blive klar allerede til starten i Frankrig?

– Det er Klavs, du må spørge om det. Det venter jeg med at taenke på og koncentrer­e mig i stedet om at vaere her og gøre det bedst muligt. Når Møbelringe­n Cup er overstået, tager vi stilling til, hvordan det ser ud, siger Stine Jørgensen.

Taberen i det spil kan blive veteranen Lotte Grigel, der pludselig bliver overhalet nedefra, indenom og fra oven. Playmaker-potentiell­e Nadia Offendal, Mie Højlund og Kristina Jørgensen blev alle udtaget blandt de første 14, og med Stine Jørgensen i spil, risikerer Lotte Grigel at ende som femtevalg.

– Man vil altid helt vildt gerne med, og selvfølgel­ig ville jeg også foretraekk­e at vaere først i raekken. Da Klavs ringede første gang og sagde, han var i tvivl, var det super hårdt. Men

han var aerlig, og så er det nemmere at forholde sig til. Så var det jo bare at vente på, han traf sin beslutning, siger Lotte Grigel. – Du risikerer vel at ryge ud?

– Ja, men sådan er det for alle, og når jeg er blevet senere udtaget end de andre, jamen så er det jo sådan, det er. Det må jeg tage til den tid, for spekulatio­ner fører ingen vegne hen. Jeg skal gøre det godt, når jeg får chancen, og det er det vigtigste, jeg kan gøre. Jeg vil ikke lyve, for selvfølgel­ig vil jeg gerne med – men jeg kan ikke gøre andet end at yde det bedste, jeg kan.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Med igenStine Jørgensen og landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen til mediedag inden december måneds EM i Frankrig.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Med igenStine Jørgensen og landstraen­er Klavs Bruun Jørgensen til mediedag inden december måneds EM i Frankrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark