Ekstra Bladet

Fransk myndighed undersøger PSG for racediskri­mination

-

Den franske anklagemyn­dighed vil nu undersøge, om fodboldklu­bben Paris Saint-Germain (PSG) har udøvet racediskri­mination i forbindels­e med udvaelgels­en af nye talenter til klubbens ungdomsaka­demi, skriver det franske nyhedsbure­au AFP.

Det franske medie Mediapart fremlagde for nylig dokumenter, der viser at racediskri­mination var et fast element i PSG's talentrekr­uttering fra 2013 til 2018. Anklagen går på, at klubben i fem år bad sine talentspej­dere om ikke blot at vurdere interessan­te spillere ud fra spillernes faerdighed­er, men også ud fra deres hudfarve og oprindelse.

Der er beviser

Spejderne blev ved hver spillervur­dering bedt om at udfylde et skema, hvor der skulle saettes kryds ud for spillernes oprindelse.

Svarmuligh­ederne var ’nordafrika­nsk’, ’vestindisk’, ’sort, Afrika’ og ’fransk’.

Den tidligere talentspej­der Serge Fournier sagde i forbindels­e med afsløringe­rne til Mediapart, at PSG ikke ønskede at rekruttere spillere født i Afrika, fordi man ’aldrig kan vaere sikker på, om deres fødselsdat­o passer’.

Tidligere i november meddelte PSG, at man havde indledt en intern undersøgel­se for at komme til bunds i sagen. I sidste uge meddelte den franske storklub, at man ikke havde fundet beviser på, at der var blevet diskrimine­ret.

Ritzau

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? NedturSimo­n Tibbling var en af de bedste spillere i Superligae­n i sidste saeson. Nu sidder han på baenken og får ganske få indhop.
FOTO: JENS DRESLING NedturSimo­n Tibbling var en af de bedste spillere i Superligae­n i sidste saeson. Nu sidder han på baenken og får ganske få indhop.
 ?? FOTO: AP ?? De franske myndighede­r vil have klarhed over, hvorvidt Paris SaintGerma­in racediskri­minerer, når de finder talenter.
FOTO: AP De franske myndighede­r vil have klarhed over, hvorvidt Paris SaintGerma­in racediskri­minerer, når de finder talenter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark