Ekstra Bladet

Danmark slutter året som ubesejrede og har nu ikke tabt i 24 kampe i traek

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND mgw@eb.dk; pf@eb.dk

Det mest almindelig­e resultat i fodbold er en et måls sejr. Det mest normale resultat for det danske landshold i 2018 har vaeret 0-0.

Det blev således femte gang i år, at Danmark spillede 0-0. Anden gang mod Irland indenfor en måned i Nations League.

Det blev ingen festforest­illing. Danmark havde sikret sig gruppesejr­en med fredagens sejr over Wales. Det blev en betydnings­løs kamp, hvor irerne hverken kunne eller ville saerlig meget. Martin O’Neill har et mandskab uden saerlig mange kreative evner. For dem var det en kamp for overlevels­e.

Danmark havde bolden det meste af tiden, men det kneb med kreativite­ten. Spillet var ikke så flydende og poleret, som det kan vaere i perioder. Der manglede den sidste energi, det nødvendige overskud.

Taettest på at afgøre opgøret var Nicolai Jørgensen, der sparkede på den ene opstander. Yussuf Poulsen sparkede over fra få meters afstand.

Steget i graderne

Det fortaeller alt om den status Mathias Zanka Jørgensen har fået på landsholde­t i løbet af de seneste fem måneder, da han med anførerbin­det om armen kom ud til anden halvleg. Han fik chancen mod Frankrig under VM og har nu spillet de seneste seks kampe i streg. Vel at maerke som en markant profil på det danske mandskab.

Peter Ankersen fik chancen, og FCK-backen greb den. Han var mest markante dansker før pausen. Dynamisk, aggressiv og altid i en fri position på højrekante­n.

Henrik Dalsgaard, der fik et tiltraengt hvil, er landstraen­erens klare førstevalg, men Peter Ankersen er absolut et brugbart alternativ.

Ikke i spillehumø­r

Der er fart over feltet, når FCK-backen kommer flyvende over højrekante­n.

Christian Eriksen var taet på at score kort før pausen, hvor er frisparksd­røn røg lige over mål. Eriksen var dog ikke i overvaelde­nde spillehumø­r på en aften, hvor det tydeligt kunne ses, at der ikke stod meget på spil.

Derfor blev Tottenhamp­rofilen også lov til at nøjes med en halvleg, så kan nu kan vende hjem til sin klub med forventnin­g om mere spilletid forud for et travlt program den kommende måned.

Det blev en betydnings­løs kamp, hvor irerne hverken kunne eller ville saerlig meget

Venter på lodtraekni­ngen

Derved slutter landskampå­ret med seks sejre, syv uafgjorte og ingen nederlag. Målscorere­n siger 12-3 og understreg­er derved den staerke danske defensiv, hvor kun Kroatien og Wales har scoret mod Danmark i åbent spil.

Nu venter lodtraekni­ngen til EM-kvalifikat­ionen 2. december i Dublin. Her afgøres Danmarks gruppe til kvalifikat­ionen, der skal afvikles i løbet af 2019.

Peter Ankersen fik chancen, og FCK-backen greb den

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark