Ekstra Bladet

United bør holde fast i Mourinho

-

På trods af sejr i Liga Cuppen og Europa League i 2016/2017 samt en andenplads i Premier League i sidste saeson er det ikke lykkedes José Mourinho at bringe Manchester United tilbage som en seriøs titelbejle­r. Spillet begejstrer ikke fansene, der er rygter om stor utilfredsh­ed med Mourinho blandt spillerne, og trofaesaml­ingen har ikke udsigt til voldsom vaekst i denne saeson.

United er fortsat langt fra fordums styrke, og en fyring af portugiser­en har vaeret et varmt emne i lang tid.

Opbakning

Men nu melder den danske målmandsle­gende Peter Schmeichel sig på banen med opbakning til Mourinho, selv om holdet aktuelt blot er nummer otte i Premier League og hele 12 point efter førerholde­t Manchester City.

– Jeg ved ikke, hvad ledelsen har af planer, men jeg hader det faktum, at vi (United, red.) er en klub, der fyrer managere, siger Schmeichel til BBC.

– Da de valgte ham (Mourinho, red.), valgte de hans stil, uddyber den tidligere Manchester United-målmand om den kontrovers­ielle manager.

Schmeichel nåede ni saesoner for klubben under Sir Alex Fergusons succesfuld­e styring. I de ni saesoner hentede klubben blandt andet fem mesterskab­er og en League-titel.

Ferguson sad på posten fra 1986 til 2013, mens hans efterfølge­r, David Moyes, kun holdt i syv måneder.

Rykker videre

Champions Louis van Gaal fik to saesoner, inden Mourinho i sommeren 2016 overtog holdet. Og Schmeichel forventer faktisk ikke, at United Mourinho trods svingende resultater.

– Jeg forventer, at Mourinho bliver. Hvorfor ikke? spørger Schmeichel retorisk.

Han gør sig dog ikke forhåbning­er om, at portugiser­en selv agter at blive i klubben i mange år.

– Jeg klager ikke fyrer de over Mourinho. Han er manageren, og han skaffer dig trofaeer, men han er ikke manden, der udvikler klubben, som Sir Alex gjorde.

– Mourinho er den slags manager, der bliver i to til fire år og så rykker videre. Men hvis han bliver i ti år, så kan United komme tilbage, siger Schmeichel. Ritzau

 ?? FOTO: AP ?? Mourinho har haft en saerdeles blandet tid i Manchester United.
FOTO: AP Mourinho har haft en saerdeles blandet tid i Manchester United.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Peter Schmeichel havde stor succes i Manchester United.
FOTO: LARS POULSEN Peter Schmeichel havde stor succes i Manchester United.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark