Ekstra Bladet

CAVANI ’TACKLEDE’ NEYMAR FRA SANS OG SAMLING ’Der findes ikke venskabska­mpe’

Neymar skreg som en stukken gris, men Edinson Cavani trak på skuldrene efter de to PSG-kollegaers sammenstød i landskampe­n fredag

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Edinson Cavani forsøgte.

Hans kollega i Paris Saint-Germain lå og vred sig i hvad for mange iagttagere kunne ligne aegte smerte, så han tilbød sin hjaelp.

Men kollegaen var rasende og verfede ham vaek.

Så Cavani trak på skuldrene, noterede sig (modvilligt) det gule kort fra dommeren og fortrak.

Hysterisk anfald

Og så har den uruguayans­ke stjerneang­riber nok i sit stille sind taenkt over, at stemningen i det franske omklaednin­gsrum den kommende tid vil vaere praeget af episoden.

For det var ham, der var gået til kollegaen, Neymar, i de to spilleres møde med deres respektive landshold, Uruguay og Brasilien, fredag.

Som de langsomme gengivelse­r af episoden skulle vise, var det nu ikke jordens største frispark. Man kunne sågar anføre, at Cavani knap nok ramte sin modstander med støvlerne – men at han udelukkend­e begik et frispark, fordi han med haenderne skubbede Neymar vaek. Sådan så og ser Neymar givet ikke situatione­n. I hvert fald ikke hvis han har taenkt sig at forsvare det hysteriske anfald, han fik i samme moment.

Brasiliane­ren endte som triumfator med sin scoring til 1-0, der blev kampens resultat, og hvad der naesten var endnu bedre for alle parter: Han slap fra sammenstød­et med Cavani uden videre knubs.

Skrig og skrål

Vurderet på hans skrig og skrål havde man ellers en brøkdel af et sekund vaeret i tvivl om, om han nogensinde ville genvinde fuld kontrol over sine lemmer. Altså indtil man registrere­de, at det var Neymar.

Kampen bød på otte gule kort – heraf de seks til Uruguay – og Cavani aflivede efterfølge­nde selv det sejlivede udtryk, som kampen ellers kunne vaere kaldt.

– Der findes ikke venskabska­mpe i fodbold, svarede han tørt til journalist­erne.

– Når to sydamerika­nske hold mødes, er det altså intenst. Det var en virkelig god kamp, sagde han og øffede lidt over straffespa­rket, som, Uruguay-mandskabet mente, var en fejldom.

– Men den slags ting sker. Det er altid godt at møde store hold som Brasilien og spille mod rivaler som Neymar og de andre, der udgør Brasiliens landshold.

Når to sydamerika­nske hold mødes, er det altså intenst

Kold luft

Netop de to stjerner er tidligere røget i totterne på hinanden i PSG over et straffespa­rk, de begge ville tage. Den kolde luft, der efterfølge­nde var mellem stjernerne, er dog siden blevet mere lun, og forholdene skulle, hvis man tror de franske medier, der følger klubben taet, vaere vaesentlig­t bedre.

– Nogle gange er der intensitet og ophedet diskussion, men efter kampen, når den er slut, er der ikke andet end fred og harmoni udenfor banen, sagde Cavani.

Kampen var i øvrigt Brasiliens niende venskabska­mp i 2018. Alle kampe er vundet, og det er ikke lykkedes en eneste modstander at score mod dem. Blandt modstander­ne findes Kroatien, Argentina, Rusland, Tyskland og USA.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Dav venLandska­mpen bød på otte gule kort, men Cavanis frispark mod Neymar var ikke verdens største.
FOTO: RITZAU SCANPIX Dav venLandska­mpen bød på otte gule kort, men Cavanis frispark mod Neymar var ikke verdens største.
 ?? FOTO: AP ?? Men Neymar fik det sidste ord, da han scorede kampens enlige mål på straffe.
FOTO: AP Men Neymar fik det sidste ord, da han scorede kampens enlige mål på straffe.
 ??  ??
 ?? FOTOS: AP OG RITZAU SCANPIX ?? Neymar er stadig en mester i at rulle sig, når der er blevet begået frispark mod ham.
FOTOS: AP OG RITZAU SCANPIX Neymar er stadig en mester i at rulle sig, når der er blevet begået frispark mod ham.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark