Ekstra Bladet

Fik Lennarts velsignels­e til bandeexit

Han blev den far, som min far ikke var, har den draebte Nedim Yasar fortalt om rockeren, som er dømt for at spraenge sin egen ven i luften

- Fish@eb.dk cama@eb.dk mepe@eb.dk

Blandt andet fortaeller han om, hvordan han kom taet på Bandidos-rockeren og endte med at blive leder af rockerens støtteklub, banden Los Guerreros.

Selv siger Lennart i bogen:

’Jeg havde en masse drenge ude i Ballerup, som hjalp mig med alle mulige småting. Og så taenkte jeg, at de lige så godt kunne blive mine officielle supportere og lave deres egen klub, hvis de ville. Så havde de noget at vaere stolte af, og det er sgu vigtigt at have.’

Stak drengene en tyver

Elkjaer Da Ekstra Bladet mødte Nedim Yasar to uger før hans død, lagde den tidligere bandeleder heller ikke skjul på, at Lennart Elkjaer spillede en stor rolle for ham.

Allerede som barn i Ballerup så Nedim Yasar op til den mand, han i bogen ’Rødder’ kalder ’morfar’, og som gik rundt i Grantoftek­varteret med laedervest og rygmaerke og fra tid til anden stak de unge drenge en tyver.

– Han var sådan en mand, der ikke behøvede fortaelle, hvem han var. Det vidste man. Og han vidste godt, du vidste det. Så han behøvede ikke spille smart, fortalte Nedim Yasar til Ekstra Bladet.

Meget mere end en onkel

I 2007, mens Lennart Elkjaer afsonede en dom på 16 år for bombedrabe­t, begyndte de to at føre lange samtaler over telefonen, og derfra udviklede deres forhold sig. Nedim følte, han kunne tale med Bandidosro­ckeren om alt lige fra uddannelse til kaerester.

– Han var som en far for mig. Han blev den far, som min far ikke var dengang, fortalte Nedim Yasar, som dog aldrig har sagt det højt over for sit forbillede.

– Jeg kaldte ham onkel. Det var det naermeste, jeg kunne få mig selv til at sige, for han havde jo også sine andre børn, og jeg ville ikke komme på tvaers af deres forhold. Men når jeg sagde onkel, sagde jeg faktisk far, fortalte Nedim Yasar.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Bandidos, men de ønsker ikke at kommentere sagen. Lennart Elkjaer banede vejen for, at Nedim Yasar blev leder af Los Guerreros i 2009. Og rockeren var også en af de første, der fik besked, da Nedim Yasar tre år senere ville ud af miljøet.

Da han som 25-årig sad i Køge Arrest og tog beslutning­en om at gå med i politiets exit-program, skrev han to breve: et til sin klub og et til Lennart.

’Jeg håber virkelig, at du kan acceptere det, for jeg vil bare gerne ud. Jeg gider ikke mere, og jeg kan ikke se en fremtid i det’, skrev han blandt andet.

’Så jeg håber, at du stadig vil vaere min ven’.

I bogen ’Rødder’ fortaeller Nedim Yasar, at hvis ’morfar’ bad ham blive, ville han gøre det. Men da svaret fra Lennart Elkjaer kom, var det en accept. I tiden efter levede Nedim Yasar i frygt for haevn – ikke bare fra bandemedle­mmer, men også fra rockerne. Men han kom aldrig i bad standing hos Bandidos, har han fortalt til Ekstra Bladet. Om han kunne takke Lennart Elkjaer for det, vidste han til gengaeld ikke.

Du står alene, Nedim

– Jeg kan ikke vide, om han har trukket i nogle tråde. Men problemet var, at han selv havde problemer.

– Der var rygter om, at han ville melde sig ud af Bandidos, så han skulle bevise, at han stadig var en af dem. Det sagde han også til mig i telefonen: ’Du står alene, Nedim. Du ved, jeg ikke kan gøre så meget’. Jeg forstod ham godt.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Et naert forholdNed­im Yasar havde flere tatovering­er, men den på venstre arm var størst og vidner om, hvor meget Lennart Elkjaer betød for ham. Bandeleder­en blev draebt med to skud efter sin egen bogrecepti­on i mandags.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Et naert forholdNed­im Yasar havde flere tatovering­er, men den på venstre arm var størst og vidner om, hvor meget Lennart Elkjaer betød for ham. Bandeleder­en blev draebt med to skud efter sin egen bogrecepti­on i mandags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark