Ekstra Bladet

Fandt våben i rockerklub

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Praesident­en for rockerklub­ben Gremium MC, Abdallah El-Chami, 36, blev draebt af to ukendte maend, der var bevaebnede med en pistol og et automatvåb­en 19. juni.

Mordet på Amagerfael­ledvej i København er uopklaret, men en ransagning i Gremiums klubhus i Glamsbjerg på Fyn en uge senere afslørede et mindre våbenlager, der angivelig skulle bruges til forsvar af klubhuset.

Naegter sig skyldige

Ifølge tiltalen mod de fire rockere, der blev anholdt i klubhuset, var Gremium på det tidspunkt i en voldelig konflikt ’med en ikke naermere angivet gruppering’.

Politiet ved med andre ord ikke, hvem modparten i konflikten var, og om der kan vaere en sammenhaen­g med mordet på praesident­en. Men politiets opfattelse er, at våbnene i klubhuset om nødvendigt skulle anvendes under konflikten med den ukendte gruppe.

De fire tiltalte rockere naegter sig skyldige i våbenbesid­delsen.

Haglgevaer og slagvåben

Politiet ransagede Gremiums klubhus 27. juni. Der blev fundet et oversavet, skarpladt jagtgevaer og en ekstra haglpatron. Desuden lå der syv slagvåben i form af baseballba­ts, traekøller og et stolesten.

De fire rockere, der sidder varetaegts­faengslet, stilles for Retten i Odense 27. november. Politiet mener, at rockerne alle vidste, at jagtgevaer­et og de syv slagvåben lå klar i klubhuset til faelles brug.

Drabet på rockerprae­sidenten skete ud for Amagerfael­ledvej 83. To personer steg ud af en stjålet, sort BMW, hvor en tredje var chauffør.

Drabsmaend­ene løb efter Abdallah El-Chami og skød ham. Han blev fundet ved en baenk og døde på hospitalet få timer senere.

Bilen blev fundet udbraendt i Brøndby Strand.

 ?? POLITIFOTO ?? Her er den ene af de to drabsmaend, der skød praesident­en for Gremium MC, 36-årige Abdallah El-Chami.
POLITIFOTO Her er den ene af de to drabsmaend, der skød praesident­en for Gremium MC, 36-årige Abdallah El-Chami.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark