Ekstra Bladet

Maersk: Vi ser alvorligt på sagen

-

Ekstra Bladet og Danwatch har flere gange vaeret i kontakt med Maersk, hvor vi har fremlagt dokumentat­ion for de slaveligne­nde forhold, som de ansatte hos den pågaeldend­e underlever­andør arbejder under. Det danske rederi har dog afvist at stille op til interview.

Virksomhed­en har i stedet valgt kun at svare på en del af de spørgsmål, som Ekstra Bladet har ønsket at få svar på. Pressechef Signe Wagner skriver i en mail, at de på baggrund af Danwatch og Ekstra Bladets oplysninge­r har igangsat en undersøgel­se af arbejdsfor­holdene:

’Vi ser derfor med stor alvor på de informatio­ner, I har fremlagt vedrørende vores underlever­andør. Virksomhed­en er omfattet af vores Third Party Code of Conduct og vil blive omfattet af vores igangvaere­nde undersøgel­se. Skulle vi finde overtraede­lser af vores Third Party Code of Conduct, vil vi rette op på dette hurtigst muligt.’

Der skal følges op

Var vi nu i Danmark, ville man med det samme have givet virksomhed­en et påbud for manglende sikkerheds­udstyr

Angående Ekstra Bladets dokumentat­ion for manglende sikkerheds­udstyr skriver pressechef­en:

’Hvad angår sikkerhed, monitorere­r vi løbende, at vores leverandør­er udstyrer deres medarbejde­re med det rette sikkerheds­udstyr. Hvis vi observerer, at en medarbejde­r ikke anvender det kraevede sikkerheds­udstyr, vil leverandør­en med det samme blive bedt om at stoppe arbejdet, indtil forholdene er bragt i orden. Også dette vil vi følge op på i vores undersøgel­se.’

Ekstra Bladet vil også gerne vide, om Maersk betaler sine underlever­andører nok, til at de kan betale en ordentlig løn til deres ansatte, men det har vi ikke fået svar på.

 ?? FOTO: LINDA BOURNANE ENGELBERTH/DANWATCH ??
FOTO: LINDA BOURNANE ENGELBERTH/DANWATCH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark