Ekstra Bladet

SÅDAN ER REGLERNE I NORGE OG SVERIGE

-

det svenske og norske kongehus er gaveregnen fra erhvervsli­vet stoppet for laengst.

besluttede den nytiltrådt­e svenske hofstaldme­ster, Mertil Melin, at det var slut med at modtage eksempelvi­s dyre biler.

Hos både I 2003

både Saab og Volvo gratis biler til det svenske kongehus. Jeg mente fra start, at det er en usund kultur, fordi man havner i en situation, hvor disse firmaer kan forvente at få nogle tjenester til gengaeld for deres gaver, og hvor man ikke har kontrol over, hvordan de anvender billeder og fremstille­r de kongelige, har han tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

– Dengang leverede

’kollegerne’ Norge trop i 2016.

at gøre det klart, at vi ikke har bindinger til nogen, fortalte kong Harald om beslutning­en i 2015.

eksempel på, at kongehuset har aendret sig, i takt med at samfundet har aendret sig. Tidligere var det helt o.k. at tage mod gaver i forskellig­e situatione­r, hvor det i dag ikke er rigtigt at gøre det. Nu er der meget strengere regler. På samme måde har vi aendret os og indført en ny praksis, forklarede hofchef ved det norske hof Gry Mølleskog til Ekstra Bladet i 2016.

privatpers­oner og organisati­oner er dog fortsat velkomne.

Siden fulgte – Vi prøver – Det er et Gaver fra

i

 ?? FOTO: JENS NØRGAARD LARSEN/RITZAU SCANPIX ?? Prins Henrik får skiftet fodtøj inden en jagt, mens han sidder i sin firehjulst­raekker.
FOTO: JENS NØRGAARD LARSEN/RITZAU SCANPIX Prins Henrik får skiftet fodtøj inden en jagt, mens han sidder i sin firehjulst­raekker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark