Ekstra Bladet

40 år i rampelyset

- ALLAN LYKKE PR-FOTO all@eb.dk

– Hvis Madonna kan jeg også.

Sådan bekendtgjo­rde Kylie Minogue over for Ekstra Bladet omkring 1990, at det skulle vaere slut med det paen pige-image, hun havde vaeret forbundet til, siden Stock Aitken & Watermantr­ioen leverede hits til hende på samlebånd i årene forinden.

Madonna var dengang urørlig som sex-symbol, men Kylie Minogue mente da nok, at hun kunne gå hende i bedene – og det gjorde hun så. kan, så

Små (sommetider mindre end det) og dristige klaeder blev pludselig synonym med den australske spirrevip, der ikke rager mere end 152 cm op i luften.

Men hvad Kylie ikke har i højde, kompensere­r hun så rigeligt for i laekre former – og så kan hun tilmed også synge.

Det får københavne­rne mulighed for at opleve i aften, hvor Kylie Minogue giver koncert i Operaen på sin ’Kylie Present Golden’turne, der er opkaldt efter hendes seneste – og 14. – album, ’Golden’, der er optaget i Nashville og traekker på country-genren. Ekstra Bladets normalt ellers så Kylie Minogue-venlige anmelder Thomas Treo var dog ikke imponeret.

I en tre-stjernet anmeldelse kaldte han yndlingen for mere ’glamourløs end glamourøs’, og sangskrivn­ingen er ’for stereotyp til, at frøkenens charmerend­e personligh­ed funkler’. De ubarmhjert­ige ord behøver dog ikke at forhindre en storslået aften i Operaen.

Kylie-koncerter plejer at vaere udstyrssty­kker med en flot og halsbraekk­ende koreografi, som enhver anden 50-årig ville blive stakåndet af.

Og er de nye sange måske ikke helt oppe at vende, kan publikum uden tvivl glaede sig til også at få serveret hele striben af Kylie-hits fra fortiden såsom ’Locomotion’, ’I Should Be So Lucky’, ’Can’t Get You Out of My Head’ og ’Spinning Around’. Kylie Minogue fyldte 50 i år og kan se tilbage på naesten 40 år i rampelyset.

Det hele begyndte hjemme i Australien med små roller i diverse soap-shows, da hun var 11 år.

Startede på en frisk

I 1986 blev hun landskendt for sin rolle i tv-serien ’Neighbours’, hvor en af de andre deltagere såmaend var en anden senere pop- stjerne, Jason Donovan.

I 1987 fik hun en pladekontr­akt, og den første single, ’Locomotion’, holdt førsteplad­sen på hitlisten i syv uger. Sangen blev også et hit i England, hvilket påkaldte sig Stock Aitken & Watermans interesse.

Dem brød Kylie med i 1993, startede på en frisk – og lod også i stigende grad klaederne falde. Det skadede heller ikke karrieren.

Hvad Kylie ikke har i højde, kompensere­r hun så rigeligt for i laekre former

 ?? FOTO: OLE KJAER/RITZAU SCANPIX ?? 152 cm dejlighedF­or godt 25 år siden besluttede Kylie Minogue sig for, at hun ville af med sit image som paen pige. Og det lykkedes.
FOTO: OLE KJAER/RITZAU SCANPIX 152 cm dejlighedF­or godt 25 år siden besluttede Kylie Minogue sig for, at hun ville af med sit image som paen pige. Og det lykkedes.
 ??  ?? Der sker altid noget, når Kylie Minogue giver koncert.
Der sker altid noget, når Kylie Minogue giver koncert.
 ?? FOTO: H&M/AP ?? Reklame-fotografi for H&M.
FOTO: H&M/AP Reklame-fotografi for H&M.
 ?? PR-FOTO ?? Kylie i sine berømte guldhotpan­ts fra ’Spinning Around’-videoen.
PR-FOTO Kylie i sine berømte guldhotpan­ts fra ’Spinning Around’-videoen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark