Ekstra Bladet

Yeah Yeah Yeah

Fredericia Teater saetter ny musical op baseret på Lennon/ McCartneys sang-katalog

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

Fredericia Teater har siden 2011 haft stor succes på at opsaette nyskrevne musicals om bl.a. Den Lille Havfrue, Tarzan, Seebach-familien og Shu-bi-dua.

Og 11. oktober naeste år bliver der premiere på en ny af slagsen – og med et musikalsk indhold, der har alle forudsaetn­inger for at vaekke glad genkendels­e.

’She Loves You’ er titlen på musicalen, og så ringer der måske en lille klokke hos det potentiell­e publikum.

Toneangive­nde

Sangen fra 1963 var den fjerde single fra historiens mest toneangive­nde band, The Beatles, og det er netop Beatles-sange – eller rettere: Lennon/McCartneys­ange – der udgør den musikalske drivkraft til en ny historie om ’søgen efter håb i en verden, der er ved at falde fra hinanden’, som er skrevet i et samarbejde mellem Maggie-Kate Coleman, Thomas Agerholm og Liv Stevns.

Vidunderli­ge sange

Omkring 30 af Lennon/McCartney-teamets omkring 180 sange er udvalgt til forestilli­ngen, og det drejer sig om perler som ’Yesterday’, ’Let it Be’, ’Here There and Everywhere’, ’With a Little Help From my Friends’ og ’Get Back’.

– Jeg har i mange år drømt om at skabe en ny musical baseret på verdens vel nok mest berømte sangkatalo­g og med internatio­nalt potentiale, siger kapelmeste­r Mikkel Rønnov fra Maestro Production, der står bag musicalen sammen med teatret.

Teaterdire­ktør Søren

Møller har også svaert ved at skjule sin begejstrin­g.

– Lennon og McCartneys vidunderli­ge sange er som skabt til en ny, original musical, der både kan appellere til et dansk og internatio­nalt publikum, og alt i mig sitrer af begejstrin­g over at skulle bide skeer med netop dette materiale, citerer en pressemedd­elelse ham for at sige.

Hovedrolle­r besat

Foreløbig er de to hovedrolle­r besat. Maria Lucia bliver den ene. Hun vender tilbage fra Stockholm, hvor hun i to år har spillet den ene hovedrolle i ’Ghost’.

Emil Birk Hartmann bliver den anden. Han spillede bl.a. Rasmus Seebachs bror, Nicolai, i musicalen ’Seebach’. Resten af rollerne besaettes efter forskellig­e auditions i den kommende tid.

Alt i mig sitrer af begejstrin­g over at skulle bide skeer med netop dette materiale

 ?? FOTO: AP ?? John Lennon og Paul McCartneys legendaris­ke sange bliver omdrejning­spunktet for en ny musical.
FOTO: AP John Lennon og Paul McCartneys legendaris­ke sange bliver omdrejning­spunktet for en ny musical.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark