Ekstra Bladet

UFATTELIGT COMEBACK

F1-EVENTYR: Robert Kubica var døden naer og har en svaert beskadiget hø

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Det er et rigtigt eventyr i en sport, hvor en anden chance er sjaelden. Otte år efter rallyulykk­en, som umiddelbar­t kostede Formel 1-karrieren og dele af førlighede­n, vender Robert Kubica tilbage til Formel 1.

Den snart 34-årige polak bliver naeste år teamkammer­at med Mercedes’ stortalent George Russell hos Williams.

Teamet praesenter­ede

Polske sponsorer har fundet omkring 100 millioner kroner frem i støtte

den ikke saerligt velbevared­e hemmelighe­d i aftes før saesonfina­len i Abu Dhabi.

Havde forhåndsaf­tale

Dermed blev det også et nej til en tredjekøre­r-rolle hos Ferrari, som ville indebaere masser af simulatora­rbejde for det italienske topteam, som han allerede havde en underskrev­et forhåndsaf­tale med, da han kørte galt i vinterpaus­en 2011.

Inklusive potentielt testsessio­ner hos Haas; i hvert fald var Kubica forbi teamchef Günther Steiner under forhandlin­gerne med Ferrari.

Der hersker ingen tvivl om Kubicas talent; ej heller om evnerne i simulatore­n, men det store spørgsmål vil hele naeste år vaere, hvorvidt han stadig er god nok ude på racerbanen.

Hans højre arm er handicappe­t og kan ikke bevaeges lige så frit som rivalerne i en sport, hvor tiendeog tusindedel­e af et sekunder gør forskellen.

Tommelen ned

Renault testede ham i 2017 og vendte tommelen ned. Det samme gjorde Williams i fjor, da Sergej Sirotkin viste sig at vaere hurtigere under den afsluttend­e test.

I mellemtide­n har polakken både under fri traening og ikke mindst i simulator vaeret hurtigere end dette års Williams-duo, Lance Stroll og Sergej Sirotkin.

Polske sponsorer har samtidigt fundet omkring 100 millioner kroner frem i støtte til det bemaerkels­esvaerdige comeback.

Samtidigt skulle der også et findes et økonomisk kompromis med forsikring­sselskabet, som allerede havde udbetalt erstatning for den mistede arbejdsevn­e, som efter polakkens ihaerdige indsats ikke var mistet alligevel.

Kompetent teamkammer­at

I George Russel får Robert Kubica en yderst kompetent og sulten ung teamkammer­at. Og udfordring­er nok med et Williams-team, som er i faerd med at afslutte sin dårligste saeson nogensinde.

Så der er ingen garanti for, at comebacket også slutter som i et eventyr …

Ansaettels­en betyder også, at Esteban Ocon baenkes til 2019-saesonen. Eneste team med en tilbagevae­rende plads er Toro Rosso, og det går til en Red Bullkører.

 ??  ??
 ??  ?? Snart 34-årige Robert Kubica bliver naeste år teamkammer­at med Mercedes’ stortalent George Russell hos Williams.
Snart 34-årige Robert Kubica bliver naeste år teamkammer­at med Mercedes’ stortalent George Russell hos Williams.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark