Ekstra Bladet

Laegen fortryder forklaring: Jeg tilstod i panik

-

Den tiltalte laege har tidligere tilstået de to voldtaegte­r, men har nu trukket sin tilståelse tilbage.

Nu benaegter han ’drugrape’ og er tiltalt ved en naevninges­ag, hvor han risikerer over fire års faengsel, hvis han kendes skyldig.

Da laegen blev fremstille­t i grundlovsf­orhør i Københavns dommervagt 2. maj, erkendte han, at han havde bedøvet de to kvinder med sovemedici­n og voldtaget dem i sin lejlighed.

– Jeg har hørt om andre, der har gjort noget lignende, sagde laegen.

Laegens forsvarer, advokat Janus Malcolm Pedersen, siger, at tilståelse­n i dommervagt­en skete i ’panik’:

– Han var udsat for et ubeskrivel­igt pres, og der var tale om en panikhandl­ing. Vi har gennemgået sagen grundigt, og han kan ikke laengere stå ved sin første forklaring og naegter sig nu skyldig, siger advokaten.

Troede vi skulle have sex

Ifølge laegens oprindelig­e forklaring i dommervagt­en – som han altså ikke laengere kan stå ved – havde han haft en date med kvinden på Café Norden, og de endte med at drikke cocktails i hans lejlighed.

– Det var min opfattelse, at vi skulle have sex. Jeg puttede noget sovemedici­n i hendes drinks. Jeg taenkte ikke klart og havde det dårligt, forklarede laegen i dommervagt­en.

Om den anden voldtaegt fortalte laegen oprindelig­t i dommervagt­en, at han havde mødt den påvirkede kvinde på gaden. Hun sad på en trappe og tog med til hans lejlighed, hvor han gav hende medicin.

I grundlovsf­orhøret fortalte laegen, at kvinden blev sløv og kom med ind i sengen, hvor han havde samleje med hende uden kondom, og uden hun kunne modsaette sig.

Statsadvok­aten er ved at overveje, om der i retten skal nedlaegges påstand om, at laegen frakendes sin autorisati­on.

js

 ?? PR-FOTO ?? Den ene kvinde fik sovemidlet Halcion i sin drink, lyder tiltalen. Den anden blev bedøvet med Scopolamin.
PR-FOTO Den ene kvinde fik sovemidlet Halcion i sin drink, lyder tiltalen. Den anden blev bedøvet med Scopolamin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark