Ekstra Bladet

DET KAN I GØRE ...

-

Sig det højt

I dag er det tabu at sige, at børn kan vaere pisseirrit­erende. Men det kan de. Det er ikke uendelig lykke at have børn, det er også utrolig hårdt. Sig det højt og ikke kun til vennerne, men til hinanden.

Del og hersk

Sørg for at dele opgaverne, både lortebleer og putning. Så maend, haenderne op af lommerne og kvinder, ud af døren og se jeres veninder.

Sov

Der skal ikke to voksne mennesker til at stå og kigge på et barn, der ikke sover. Aftal, hvem der har vagten. Der er en grund til, at søvnfratag­else bliver brugt som tortur. Det er ikke forkert at sove i hver jeres vaerelse i en periode, og det er ikke mors opgave at sove med barnet hver nat.

Prioritér parforhold­et

Det er svaert at have energi til hinanden, når først der er en baby. Man føler, at man skal give alt til barnet. Men barnet er typisk den, der klarer den første periode bedst. Husk at få tid til hinanden, ellers holder familien ikke på den lange bane. Parforhold­et kraever tid til at snakke, men også tid til at kaele og nusse eller bare ligge i en bunke sammen.

Sex, hvad er det?

Hvis I skal have sexlivet op og køre igen, så sker det ikke af sig selv. Sørg for at sige højt, hvad I hver isaer har brug for. Ellers ender I der, hvor den med det uforløste sexbehov går rundt og lufter sin frustratio­n på andre områder. ’Jeg har brug for sex’ er ikke forkert at sige, men det kan opleves som et pres. Det kan vaere svaert, saerligt for kvinden, at finde tilbage til sin seksuali- tet efter en fødsel, men det er vigtigt at prioritere, hvis det skal lykkes.

Sex og bleer hver for sig

Når der bliver overskud til det, så sørg for at flytte sexlivet vaek fra børnene. Det betyder blandt andet at holde børnene ude af sengen, eller have et andet sted til jeres sexliv. Det er hyggeligt, at børnene sover hos os, men det kan vaere draebende, både for søvnen og sexlivet. Hav et rum, der primaert er et sted for de voksne til at lege.

Flyt af og til sexlivet ud af hjemmet, hotel, sommerhus, telt, offentlige toiletter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark