Ekstra Bladet

Køber nu mere overvågnin­g

- Ruus@eb.dk

’Fra tyven. Jeg undskylder for at have stjålet hos jer. Tag videoen ned fra Facebook, Poul Due!!:)’.

Det var ordene i det åbne brev, som en ukendt indbrudsty­v i sidste uge afleverede foran aegteparre­t Christina og Poul Dues privatboli­g i Kerteminde. Papir-lappen var klistret på en taske med stjålet vandski-grej.

Det skete et par dage efter, at den 49-årige husejer havde lagt en anonymiser­et overvågnin­gs-video af tyven på Facebook.

Opslaget kastede 5300 ’likes’ af sig, men er nu pillet vaek.

– Tyven må vaere blevet genkendt, selv om man ikke kunne se hans ansigt. Det er selvfølgel­ig fint nok, at han afleverer i hvert fald nogle af tyvekoster­ne. Men jeg traekker ikke min anmeldelse tilbage. Han skal sgu have en laerestreg, siger Poul Due.

Det er mindst fjerde gang siden sidste efterår, parret og deres to børn på 13 og 17 år har vaeret udsat for tyveri eller indbrud i deres bolig på I. A. Larsensvej i den fynske kystby.

Skraemmer familien

De mentale eftervirkn­inger er efter Poul Dues mening langt alvorliger­e end de økonomiske.

– Tyvene skraemmer min familie. For eksempel tør min datter ikke laengere sove i kaelderen, siger Poul Due.

Det seneste indbrud skete om natten. Poul Dues alarm var tilfaeldig­vis ikke aktiveret, og han opdagede først naeste morgen, at parrets vandsports-dragter og specialsko til en samlet vaerdi af cirka 10.000 kroner var vaek.

Grejet havde ligget gemt under terrassen bagved familiens parcelhus.

På den uredigered­e video er tyvens ansigt tydeligt. Manden baerer en mørk haettetrøj­e, lyse bukser og sportssko. Der er tale om en yngre mand, og hans øjenbryn er naesten sammenvoks­ede.

Ingen tak eller håndtryk

Poul Due er stensikker på, at den samme mand for en måned siden blev fanget på et af hans kameraer udenfor huset, mens han snusede omkring.

Den fynske familiefar har også prøvet at stå ansigt til ansigt med en indbrudsty­v. Det var i 2017. Manden rodede i nogle ting i familiens stue, da Poul Due dukkede op. Han var blevet vaekket af støj.

– Han var kaempestor - måske to meter høj. Jeg råbte i panik noget med: ’Hvad laver du her, dit møgsvin’. Men han var vaek, naesten før jeg nåede at opdage, hvad der skete. Det eneste, han fik med, var et armbåndsur, fortaeller Poul Due.

Familiens hus er også blevet laenset for en kasse sodavand samt vandre- og sportssko.

Tyven må vaere blevet genkendt, selv om man ikke kunne se hans ansigt

– Han får i hvert fald ikke tak, og han får heller ikke et håndtryk. Jeg tror, jeg vil sige: ’Du er et fjols!’. Poul Due kan ikke forklare, hvorfor netop hans og aegtefaell­ens parcelhus i Kerteminde er så appetitlig­t for indbrudsty­ve. På adressen ligger også hans kones malermeste­r-vaerksted.

– Vi må vaere meget uheldige. Det kan også vaere, at oversigtsf­orholdene er bedre hos os, siger Poul Due, som ikke har indtryk af, at der er så massivt et rend af kriminelle i de andre villaer og virksomhed­er på I. A. Larsensvej.

Den handlekraf­tige fynbo håber, at Facebook-opslaget og hans åbenhed vil have en praeventiv virkning.

Alarmer

Bølgen af tyverier har motiveret Poul og Christina Due til – uden større held – at investere mindst 10.000 kroner i udendørs sensorbely­sning, alarmer, vildtkamer­aer i haven og andre former for avanceret, elektronis­k overvågnin­g.

Efter det seneste tyveri har han besluttet at installere endnu mere overvågnin­g.

– Det er da irriterend­e, at man naermest er nødt til at bure sig inde, mener Poul Due.

 ??  ?? Nu er det nokAEgtepa­rret Christina og Poul Due foran deres privatboli­g i den fynske by Kerteminde. De traekker ikke anmeldelse­n tilbage mod den indbrudsty­v, som efter et indbrud for nylig har skrevet undskyld og leveret tyvekoster­ne tilbage.
Nu er det nokAEgtepa­rret Christina og Poul Due foran deres privatboli­g i den fynske by Kerteminde. De traekker ikke anmeldelse­n tilbage mod den indbrudsty­v, som efter et indbrud for nylig har skrevet undskyld og leveret tyvekoster­ne tilbage.
 ??  ?? Poul Due med et af de to ’vildt-kameraer’, som han har installere­t omkring familiens bolig.
Poul Due med et af de to ’vildt-kameraer’, som han har installere­t omkring familiens bolig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark