Ekstra Bladet

NEDIM DØDE PÅ TOPPEN

- CAMILLA MARIE NIELSEN FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN

Over hundrede mennesker tog i går afsked med den tidligere bandeleder og radiovaert Nedim Yasar, der mandag blev draebt af skud.

Allerede om formiddage­n var venner og familie mødt op ved Alaadin Moskeen i Albertslun­d, hvor kisten med den 31-årige blev placeret på moskeens parkerings­plads, så de mange fremmødte kunne sige deres sidste farvel.

Til lyden af middagsbøn og graedende kvinder blev radiovaert­en mindet af et sammensat persongall­eri fra sit tidlige liv i Grantoften i Ballerup og fra sit nye liv på den anden side af bandemiljø og kriminalit­et.

Bar billede af Nedim

Alle bar et udprintet billede af Nedim Yasar, som de fleste havde påsat i venstre side – lige over hjertet. ‘1987-2018’, stod der under billedet som en insisteren­de påmindelse om et liv, der sluttede tidligt.

Nedim Yasar blev mandag aften ramt af skud kort efter klokken 19.30, da han var på vej hjem fra sin egen bogrecepti­on for bogen ‘Rødder’.

På Hejrevej i det københavns­ke Nordvestkv­arter satte to skud affyret på klos hold en stopper for et liv med en brutal og kynisk fortid, men med en – ifølge flere af de fremmødte gaester – lysende nutid og fremtid.

Den 31-årige forlod bandemiljø­et og en toppost i Bandidos-støttegrup­pen Los Guerreros i 2012. Efter to år i exitprogra­m helligede han sin tid til blandt andet offentligt at diskutere rockere og bander. Ofte i Radio24syv-programmet ’Politiradi­o’.

– Det er stadigvaek lige meningsløs­t. Det er en blanding af vrede og sorg, når jeg står her. For han var i gang med så mange

Jeg er her af respekt for det han gjorde, for vi kan alle sammen laere noget af ham. At hadet og frygten ikke skal vinde

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark