Ekstra Bladet

Keaway-gigant

- FOTO: LINDA JOHANSEN mari@eb.dk

vi nu er så madnaeri-

hjerner er det, som o slags penge. Vi har ing om, at hvis et ksekød koster mere et supermarke­d, er . r går vi ind på en car en caffe latte til 35 kr. Eller bruger 30 kr. for en fransk hotdog på Statoil.

– Så vi har penge

– bare til forskellig­e ting. med

Skolekøkke­ner

– Glemmer vi ikke at lave mad til sidst?

– Jo, jeg synes, der er tendenser, det går den forkerte vej.

– Derfor har vi også vores Coop Go Cook-initiativ, hvor vi årligt bruger 20 millioner kr. på at nå 150.000 skoleeleve­r gennem Skolekonta­kten.

– Hvordan kan I konkurrere med al det takeaway, der allerede er?

– Jeg får millioner af kunder ind hver eneste uge.

– Vi har mere volumen og har allerede gang i store leverandør­er. Supermarke­det kan sagtens vaere lige så relevant som pizzeriaer eller restaurati­oner, hvor du bestiller Just Eat. Eller de fastfood-caféer du frekventer­er på vej hjem

– Men naeppe til samme pris?

– Billigere! Peter Høgsted er fra Randers og taler ravende jysk, men er alligevel betragtet med en vis mistro i det jyske. Isaer blandt de konvention­elle bønder og Baeredygti­gt Landbrug.

Modstander­ne bad direkte Coops bestyrelse om at fyre Høgsted sidste år.

Dels var det var småt med indtjening­en i de selvstaend­ige brugsforen­inger efter alle Høgsteds store armbevaege­lser og en fordyret digitalise­ring.

Men vaerst var al økosnakken og en forside på Samvirke, der viste en forbruger iført gasmaske for at klare alle pesticider­ne. Dér røg de helt op i det røde felt. Skønt teksten faktisk roste dansk landbrug ... – Nej, slet ikke. Jeg taenkte: For fanden! Det havde jeg aldrig prøvet før.

Tidligere fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen (V) var i åben krig med Høgsted og endte med helt at afbryde kontakten. Høgsted kaldte regeringen­s udvandede dyrevelfae­rdsmaerke snyd. Modtraekke­t blev Coops eget, skrappere maerke.

Høgsted er også stolt af, at Coop fik sat fokus på hormonfors­tyrrende stoffer.

Her blev folketings­medlemmern­e aktiveret via de sociale medier, hvor forbrugern­e kunne bombardere de 179 folketings­medlemmer på Borgen med tweets mod det, Coop kaldte ’det beskidte dusin’: 12 tilsaetnin­gsstoffer, der var lovlige, men som EU bare aevlede om i stedet for at gøre noget ved.

 ??  ?? To slags pengeJa! Takeaway bliver dyrere end det hjemmelave­de. Men kunderne har to slags penge, vurderer Coop-direktørPe­ter Høgsted fortrøstni­ngsfuldt.
To slags pengeJa! Takeaway bliver dyrere end det hjemmelave­de. Men kunderne har to slags penge, vurderer Coop-direktørPe­ter Høgsted fortrøstni­ngsfuldt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark