Ekstra Bladet

Saelg ikke mere ud

- Benny Normind Elmely 3 Farum Muhammed Emin Serbest København V Medlem af Københavns Ungeråd

Vi skal hindre farlige opkøb i Danmark og Grønland fra lande som for eksempel Kina.

Kina er nu forhåndsgo­dkendt til et lufthavnsb­yggeri i Grønland. Men hvorfor skal vi give fremmede magter kontrol over vores infrastruk­tur?

Kinesiske statsejede virksomhed­er har brugt kaempe summer på havneanlae­g i blandt andet Graekenlan­d, Italien, Spanien, Holland og Belgien.

Vi skal selv eje og kontroller­e strategisk­e virksomhed­er i Danmark.

Salget af Statens Seruminsti­tut – inklusive retten til livsvigtig­e vaccinatio­ner samt adgang til personføls­omme oplysninge­r – var ikke saerlig gennemtaen­kt. Vores tryghed og sikkerhed på dette område ligger nu i haenderne på en saudiarabi­sk virksomhed. Kaere politikere – taenk jer om! Jeg har oplevet mange blive sure og vrede grundet drabet på den tidligere bandeleder Nedim Yasar.

Ikke fordi jeg ikke selv er det, men min vrede er ikke blot rettet mod gerningsma­endene, men også mod politikker­ne og andre, der er ansvarlige for sådan en haendelse i vores samfund.

For langt de fleste unge, som er med i bandemiljø­et i dag, er vokset op i lige praecis dette samfund. De har gået i børnehave, de har gået i folkeskole, de har gået i klub, og de har

Er jeg vred på gerningsma­endene? Om det så kan virke overrasken­de, så nej. Jeg er vred på deres handling og det, de står for

gået i andre institutio­ner, som burde have taget hånd om dem.

Hvis jeg skal vaere aerlig, er jeg vred på gerningsma­endene? Om det så kan virke overrasken­de, så nej. Jeg er vred på deres handling og det, de står for.

Med respekt for de døde, hvem ved egentlig, hvor mange der døde på grund af Nadim Yasar, da han var bandeleder? Men det er jo ikke pointen. Pointen er, at han har forladt det miljø og har fortrudt sine handlinger. Og har prøvet på at råde bod på dem.

Vi bør tale om, hvordan det her er sket, og hvad vi kan gøre for at løse det, da det ikke er en reel løsning at smide skylden på andre eller blot udvise ’dem’.

For hvem er ’dem’? De er alle et produkt – hver isaer et menneske – af lige praecis samfundets og politikern­es valg. Derfor bør og skal samfundet have reelle løsninger til problemer som disse, for du kan ikke bare plukke det sygdomsfyl­dte aeble fra traeet og smide det i naboens have.

Men for at forhindre det i at ske igen bør man i stedet helbrede sygdommen i traeets rod.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Hvorfor skal vi give fremmede magter kontrol over vores infrastruk­tur, spørger Benny Normind.
FOTO: JONAS OLUFSON Hvorfor skal vi give fremmede magter kontrol over vores infrastruk­tur, spørger Benny Normind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark