Ekstra Bladet

DE SKAL VIDE, DET ER JUL

- Ansvarshav­ende mail: poma@eb.dk

Det går godt i Danmark. Aldrig har så mange vaeret i beskaeftig­else. Aldrig har vi brugt så mange penge på en fredag, som da det var Black Friday i fredags. Og snart er det jul, og så går forbrugsfe­sten endnu mere amok.

MEN IKKE ALLE fester. Der er familier på bunden af

velfaerdss­amfund, der har udsigt til en det danske grå, trist og ensom jul uden alt det, vi andre tager som en selvfølge: gaver, julemad og hygge. De fleste er enlige mødre med børn. 44.000 danske børn lever i sådanne familier. Det er en ny, trist rekord.

Bladet i samarbejde I 12 ÅR har vi her på Ekstra med Dansk Folkehjael­p samlet ind til fattige danske familier, så de også får julelys i øjnene.

De ved udmaerket selv, at de har tabt i velfaerdss­amfundets lotteri - og deres børn ved det i endnu højere grad

VI KENDER ALLE fordommene om disse enlige mødre med børn: ’Tag jer sammen’. Det er bare lettere sagt end gjort. Hver tredje af de enlige forsørgere, der i år har skrevet til Dansk Folkehjael­p for at komme i betragtnin­g til julehjaelp­en, har fortalt os, at de har vaeret uden arbejde otte år. Det er lang tid. Og det betyder, at deres børn stort set aldrig har oplevet en foraelder, der gik på arbejde. SKULLE DE HAVE gjort noget anderledes? Sikkert.

tabt i velfaerdss­amfundets De ved udmaerket selv, at de har lotteri – og deres børn ved det i endnu højere grad. De får det at vide hver dag i skolen, når deres klassekamm­erater fortaeller om ferier, om fødselsdag­sgaver og faelles oplevelser i deres familier.

VORES HJAELP består af tre gavekort til julemad, gaver

dine pengene går ikke til smøger og tøj. Så nej, til en enlig mor. Og nu venter vi bare på dit bidrag.

DE ENLIGE MØDRE, der er røget af velfaerds-karruselle­n, har ikke haft den opbakning og støtte fra en velfungere­nde familie, som de fleste af os andre har haft, når vi traf forkerte valg. Mange har også vaeret ramt af alvorlig sygdom. Enten fysisk eller psykisk eller begge dele. Og så kan en del fortaelle om livsødelae­ggende ulykker i den naermeste familie.

SIDSTE ÅR LYKKEDES det os at samle 12,4 millioner kroner ind. Vi hjalp 9540 familier. Det var dejligt,

år. Sidste år men vi har brug for endnu mere i afviste vi også 4750 familier, og behovet er kun vokset.

SÅ KAERE VEN – hjaelp os med at skabe juleglaede. Fordi du er heldig, og de er uheldige. Og deres børn skal vide, at vi taenker på dem.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Julen naermer sig, men den bliver ikke god for alle danskere.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Julen naermer sig, men den bliver ikke god for alle danskere.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark