Ekstra Bladet

STÅLE HYLER FORDI DE ER KONKURRENT­ER

-

mig til denne søndag, JEG HAR GLAEDET lige siden Superligae­n gik på landsholds­pause. Nu er det endelig tid til det bedste, som dansk fodbold har at byde på: FC København mod FC Midtjyllan­d!

Opgøret har udviklet sig til en nyklassike­r i dansk fodbold, og i min bog er det helt på højde med New Firm. Kvaliteten er endda endnu bedre for tiden, da midtjydern­e har overhalet Brøndby inden om. Hvis vi får en lige så intens kamp som FCM’s 3-1 sejr i Herning i september, så er der lagt i kakkelovne­n til en laekkerbis­ken.

Opskriften er i hvert fald indbydende, og det er ligaens to suveraent bedste mandskaber, der tørner sammen i en meget tidlig duel om guldet. Det er de to hold, der har scoret flest mål, lukket faerrest ind og har de største profiler i ligaen. Jo, der er daekket op til fest i Parken!

FCK og FCM har KAMPEN MELLEM fået en ny dimension, siden ulvene for alvor begyndte at hyle med i toppen af Superligae­n. For naermest lige siden da har Ståle Solbakken hylet tilbage mod midtjydern­e, og der er snart ikke den ting, der ikke har vaeret i vejen i Herning – set fra nordmanden­s trone i Kongens København.

Den har blandt andet vaeret helt gal med dødboldene, spillestil­en, tilskuerne, resultater­ne i Europa og kulturen i Herning, ifølge Ståle Solbakken. Kritikken skal midtjydern­e tage som et kompliment. For Ståle sender flest stikpiller af sted mod dem, han anser som konkurrent­er – og så lige Bo Henriksen …

FC Midtjyllan­d ER en konkurrent. En alvorlig én af slagsen, hvis jeg kigger på øjebliksbi­lledet. Jeg sagde inden saesonstar­t, at midtjydern­e ville genvinde guldet, og det holder jeg fast i, selv om jeg må erkende, at FCK ikke har smidt så mange point på grund af europaeisk­e tømmermaen­d, som jeg havde forventet.

Okay, hvis nogen ved, hvordan man skal klare Europa-udfordring­en, så er det FCK med 12 optraedene­r i gruppespil­lene de seneste 13 år. Og FCM, de fejlede igen i år med en fornaermen­de ringe indsats – så her giver jeg Ståle ret i sin kritik!

Men i den hjemlige andedam har FC Midtjyllan­d de senere år spillet sig op på siden af FCK.

Begge klubber har to mesterskab­er de seneste fire år, og jyderne har i den grad overtaget i de indbyrdes kampe med fem sejre i traek.

GODT, statistikk­en er

SÅ VED JEG med københavne­rne i Parken, hvor den hedder fem sejre til FCK i de seneste seks opgør, men alligevel har FCM udviklet sig til noget af en hademodsta­nder for Ståle Solbakken. Mon ikke det er fordi, nordmanden kan fornemme, at det er midtjydern­e, som presser FCK i kampen om at dominere dansk fodbold. Vi hører i hvert fald ikke ret mange svinere fra Solbakken med retning mod Vestegnen i øjeblikket …

FC København havde en raedselsfu­ld saeson i fjor med en fjerdeplad­s, og der er stadig lang vej til den dominans, som løverne havde fra begyndelse­n af 00’erne, da man hentede otte ud af 11 mesterskab­er.

Midtjyllan­d har meldt offensivt ud, at man vil bryde FCK’s dominans i dansk fodbold og selv blive en magtfaktor. Den målsaetnin­g er naermest allerede gået i opfyldelse. Blandt andet fordi der er blevet købt og solgt flot på transferfr­onten. Jeg er dog ikke sikker på, at Rasmus Ankersens strategi med at ’transferin­dtaegter er og bliver vores Lalandia’ er holdbar i laengden, for det er sateme usikker grund at bygge sin forretning på!

Jyderne har i den grad overtaget i de indbyrdes kampe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark