Ekstra Bladet

Klubben sidder dybt i hjertet

-

Passionen for FCK var staerk hos Jonas Wind som dreng. Klubben fyldte meget, og det gjorde ondt, når den tabte.

Der var et smertefuld­t nederlag mod APOEL på Cypern i 2009, der braendte sig ind i hukommelse­n på en dengang 10-årig dreng.

– Jeg var kaempe fan, da jeg var yngre, men det bliver lidt anderledes, når man selv begynder at naerme sig førstehold­et. Så er du fan på en anden måde.

– Du er måske ikke helt så passionere­t, men stadig stor fan, og du støtter selvfølgel­ig klubben rigtig meget, siger Jonas Wind, der startede med at spille fodbold i Avedøre, siden skiftede til den lille, men kendte Hvidovre-klub Rosenhøj, inden han som 12-årig kom til FCK.

Her blev han hurtigt en af de spillere, man talte om, og det lå i kortene, at den målfarlige angriber en dag ville ende på klubbens Superliga-hold.

Jonas Wind fik førstehold­sdebut på udebane mod Atlético Madrid i februar, scorede sit første mål i april og banker nu gevaldigt på til en plads i Ståles startopsti­lling.

En drøm gik i opfyldelse på Brøndby Stadion med målet, den naeste er at sparke mesterskab­et hjem til København igen.

Til guldfest som fan

Som fan har han vaeret til guldfest i Parken mange gange, men ikke prøvet det som spiller. Det skal gerne ske til sommer – og en hel del gange de kommende år.

Og når det engang er slut på banen, siger han, at vil han vende tilbage til Parkens tribuner og juble over den naeste generation.

– Det er langt ude i fremtiden, men jeg ville ikke kunne lade vaere med at følge FCK. Og skal jeg en dag spille for anden klub, vil jeg stadig følge FCK.

– Det sidder dybt i hjertet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark