Ekstra Bladet

Kevin Magnussen ender saesonen som bedste Haas-kører, men den overbevise­nde sejr udeblev. I går endte det med et afgørende kval-nederlag til teamkammer­aten

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Statistikk­en lyver ikke, og det gjorde Kevin Magnussen ansigtsudt­ryk heller ikke, da han tog bagvejen langs marinaen i stedet for at gå gennem paddocken ovenpå årets sidste kvalifikat­ion.

Kun en 13. plads til den 26-årige dansker, mens Romain Grosjean trak al ydelse ud af Haas-raceren og starter syver lige bag topholdene.

En kaempe skuffelse for magnussen, og det har de fleste lørdage vaeret siden sommerpaus­en.

Ud af de otte løb har Kevin Magnussen kun kvalificer­et sig foran Romain Grosjean i Sochi.

Dermed vinder franskmand­en kvalifikat­ionsduelle­n hos Haas med 1110.

Formnedgan­g

Hvilket Kevin Magnussen fint kunne leve med; en enkelt hurtig omgang er Grosjeans spidskompe­tence, hvis da ikke lige danskeren havde vaeret foran 9-3 …

Det minder om formnedgan­gen, man så hos ham i slutningen af både 2014 og 2016. Hvilket han selv afviser.

– Jeg ser det ikke som en nedgang. Romain kom tilbage fra et hul. Og så ser det pludselig ud, som om jeg er gået baglaens. Sådan er det ikke. Han er bare tilbage på sit bedste niveau, hvilket ikke er ensbetyden­de med, at jeg er gået bagud, siger Kevin Magnussen.

Klar vinder

– Som team tror jeg, at vi er gået lidt bagud fra at have domineret som ’best of the rest’ i den første tredjedel af saesonen. Så gik vi lidt bagud, men kom i det mindste tilbage i Brasilien til som minimum at matche det bedste midterhold. I Formel 1 går det op og ned. I sidste ende er det saesonen som helhed, der taeller, siger han.

Her står danskeren stadig som den klare vinder.

Udover kval-sejren har Grosjean i den nuancerede head-to-head leveret det bedste enkeltståe­nde resultat, fjerdeplad­sen i Østrig.

Med foreløbigt 55 point mod franskmand­ens 35 har danskeren trukket laesset for teamet; inklusive en diskvalifi­kation til dem begge.

Samtidigt har han leveret flest hurtige omgange – ti mod syv – og nok så vigtigt klart fleste omgange i top ti – 719 mod 537.

Selv om Magnussen igen og igen fastholder, at det kun er journalist­er, som går op i de interne teamduelle­r, holder det synspunkt ikke vand. Han ville i hvert fald noget hellere snakke om emnet, da han dominerede.

I Formel 1 går det op og ned. I sidste ende er det saesonen som helhed, der taeller

Vendte efter ferien

Uanset resultatet saesonsafs­lutningen søndag ender 2018-saesonen med et tydeligt billede. Klar Magnussen-dominans ind til sommerferi­en og den diametralt modsatte situation bagefter.

Der er noget at arbejde med til naeste år …

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark