Ekstra Bladet

Pinligt dansk kvarter

Althea Reinhardt stod en forrygende halvleg mod Norge, men Danmark fik alligevel grumme stryg af vice-verdensmes­trene

- FOTO: RUUD VIDAR/RITZAU SCANPIX DESVAERRE GLAEDELIGT VAR I ANDEN SÅDAN SOM DA NORGE DE STORE

prygl af de norske vice-verdensmes­tre, der vandt arvesøstre-opgøret med 28-22 efter norsk føring på 13-10 ved pausen.

Men der var danske lyspunkter undervejs!

Anne Mette Hansen var fuldstaend­ig kampklar igen og gik i den grad forrest i en dansk indsats, der blev praeget af mange fejl, udvisninge­r og afbraender­e på selv store chancer. Hun så paent slidt ud til sidst…

Flotte dobbeltred­ninger

Her er en anden: Hjemme i ligaen står hun med en redningspr­ocent på vanvittige 51, og når Althea Reinhardt også kan ramme stimen på absolut topniveau, så har Ekstra Bladets departemen­t for undersøgel­se af positivite­ter i forbindels­e med landsholds­håndbold i hvert fald fundet ét punkt, der er absolut godkendt.

Den 22-årige jente fra Horbelev på Falster drev de norske skytter til vanvid med dobbeltred­ninger og parader på helt frit buldrende modstander­e i luftrummet inde over feltet og holdt stort set ene kvinde Danmark inde i den kamp før pausen.

Et dusin (12) solide parader på 25 skud. Hun lukkede simpelt hen buret i otte minutter, da Danmark ellers i over et minut var i dobbelt undertal på banen.

Eneste problem: Nede i den anden ende brillerede den 16 år aeldre veteran Kathrine Lunde med små mirakler mixet med ind imellem elendige danske afslutning­er på en aften, da det nok engang blev demonstrer­et, at det danske bolvaerk defensivt er nogenlunde holdbart.

10-13 ved pausen mod en modstander af Norges kaliber er absolut godkendt, og der burde have stået et større ciffer ud for Danmark efter de første 30 minutter – men eksempelvi­s stregspill­erne kan naermest ikke score på et tomt mål netop nu.

Mange udvisninge­r

Tilsaet fire udvisninge­r plus én, som den danske baenk følte sig voldsomt ramt af, da dommerbord­et efter en timeout slog hårdt ned, fordi Klavs Bruun havde en spiller for meget på banen. Og den danske defileren ud i straffebok­sen fortsatte også efter pausen, hvor Mette Tranborg to gange i rap måtte til afsoning.

Ti minutter efter pausen var det slut for danskernes vedkommend­e mod vaerterne, der skiftede mindst et gear op. 10-13 blev til 1220 – bl.a. på fire scoringer af stjerne-stregen Heidi Løke, som Norge sparede os for inden pausen. Hun scorede såmaend to af dem med venstrelab­ben…

Ti minutter før tid var Danmark bagud med hele ti kasser ved stillingen 1626, og så er det jo, man nok som spiller drømmer om at komme hjem og ligge på langs i et eller andet blødt fra Møbelringe­n…

Sandra Toft stod i øvrigt en godkendt anden halvleg, blev selvfølgel­ig ramt i hovedet af et skud, men rejste sig og stred videre.

Men tankevaekk­ende at Danmark trods 21 redninger af keeperne alligevel må tage rollen som fjeld-taber så klart blot seks dage før EM-start …

var der et kvarter i anden halvleg, som var direkte pinligt. Et dansk hold der naermest var i opløsning, og hvor selv det at gribe og kaste var en udfordring for de danske spillere.

det ellers, at forsvaret i første halvleg virkede så velfungere­nde. De fire i midten viste flotte takter, og når koncentrat­ionen bliver holdt hele vejen igennem, venter der mange point til de danske kvinder.

halvleg forsøgte Klavs Bruun sig med et 5:1-forsvar, men det gav alt for megen plads til de norske stregspill­ere. Der solgte han lidt kampen.

Jan Kjeldtoft

De fire i midten viste flotte takter

internatio­nal håndbold har udviklet sig, kommer det defensive arbejde til at fylde mere og mere. I den afdeling viste opgøret mod Norge også, at vi nu har to keepere med internatio­nal klasse.

var ved at løbe os over ende i første halvleg, holdt Althea Reinhardt os inde i kampen. Odense-målmanden har haft en forrygende saeson, og det fortsaette­r på landsholde­t.

udfordring­er frem mod EM er en gammel traver: Nemlig de manglende scoringer. Angrebsspi­llet er såmaend udmaerket. Der er mange gode kombinatio­ner, som ender med indspil til helt frie stregspill­ere. Men bolden skal også i nettet.

 ??  ?? Norsk opvisningN­orges Vilde Mortensen Ingstad jubler over endnu en scoring mens Kristina Jørgensen og Anne Cecilie Dornonvill­e De La Cour ser misfornøje­de ud.
Norsk opvisningN­orges Vilde Mortensen Ingstad jubler over endnu en scoring mens Kristina Jørgensen og Anne Cecilie Dornonvill­e De La Cour ser misfornøje­de ud.
 ??  ?? EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR
EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark