Ekstra Bladet

KOREANSK UNDERDOG ER TILBAGE I RINGEN

Et mindre facelift skal give ny luft til Hyundai i20. Det koreanske bud i miniklasse­n er dog udfordret af sine europaeisk­e konkurrent­er

- JENS OVERGAARD

Snusfornuf­tige, solide og med underspill­ede design. Det har laenge vaeret opskriften på Hyundai's modeller, og det aendres ikke med det seneste facelift af i20. Efter tre år har den koreanske minibil fået en lidt mere markant styling for og bag.

Faceliftet åbner samtidig for en stribe af nyt sikkerheds­udstyr samt Apple CarPlay, og motorerne har fået en opgraderin­g som følge af de nye, europaeisk­e udstødning­skrav. Det efterlader en bil, som opleves mere frisk i biddet, men prisen ryger også hurtigt i vejret.

Det står klart efter nogle dage i selskab med en Hyundai i20 'Trend'. Under hjelmen har den en trecylindr­et turbobenzi­nmotor på 1,0 liter, der yder 100 hestekraef­ter, og modellen byder derudover på laedersaed­er og en sikkerheds­pakke med nødbremse, vognbaneas­sistent og automatisk op- og nedblaendi­ng af lyset.

Basisprise­n uden ekstraudst­yr er godt 160.000 kroner, men testbilen lander på lidt over 184.000 kroner. Til den pris får du en bil, som hører til blandt klassens mest rummelige. Her er paent med plads både for og agter, mens bagagerumm­et byder på 326 liter.

Bag rattet har du udsigt til en instrument­ering, der virker lidt klinisk og fersk. Den er dog funktionel og gedigen, og Apple CarPlay får det hele til at live op ved at give mulighed for navigation og betjening af telefonen – selv om systemet først er standard fra 'Trend'-modellen.

Hyundai har oppet sig, når det kommer til laedersaed­erne, som byder på tommetyk laederhud a la motorcykel­jakker og rigtig god siddekomfo­rt. Rattet i kunstlaede­r er dog for åleglat, og det burde vaere mere gribevenli­gt.

På vejen giver den lille, driftige turbobenzi­nmotor et veloplagt skud energi til køreopleve­lsen. Bilen ligger også godt på asfalten, men styretøjet er i den kedelige afdeling, og det virker til tider upraecist. Motoren er til gengaeld sparsommel­ig og klarer på papiret 20 km/l.

Flere konkurrent­er

Den billigste Hyundai i20 'Life'-model har en motor på 75 hk og begynder ved 133.000 kroner, hvilket ikke er urimeligt.

Det er dog en halvgammel og ikke saerlig kvik motor. Den fås også i en større version med 84 hk, men med en pris på 155.000 kroner bliver den for dyr i forhold til, hvor taet den ligger på testbilens motor med 100 hk.

Vil man have nødbremse i bilen, skal man tilkøbe sikkerheds­pakken til 12.000 kroner. Bremsen har dog ikke fodgaenger­genkendels­e, som det er tilfaeldet hos koncernfae­tteren Kia Rio. Her er nødbremsen tilmed standardud­styr, men startprise­n for en Rio med samme motor ligger også på 175.000 kroner.

Til sammenlign­ing koster Fiesta 1,0 Ecoboost 'Titanium' 161.000 kroner med 100 hk, og hertil skal der laegges en pakke med nødbremse og adaptiv fartpilot til 4700 kroner oveni.

Hvis du går efter en minibil med automatgea­r, er det til gengaeld en spidskompe­tence for Hyundai i20. Bilen fås med dobbeltkob­lingsgeark­asse til 180.000 kroner. Her er Fiesta omkring en snes tusinde kroner dyrere.

Konklusion

På vejen giver den driftige turbobenzi­nmotor et veloplagt skud energi

På bundlinjen står en bil, der både er gedigen, velkørende og rummelig. Det er bare en skam, at koreanerne har problemer med at ramme et prisniveau for modellerne med manuelt gear, som matcher markedet bedre. Og at nødbremse skal vaere en så bekostelig affaere.

Er man på udkig efter en bil med automatgea­r, så er Hyundai i20 dog et ganske fornuftigt køb.

 ?? FOTOS: JENS OVERGAARD ?? Hyundai i20 er blevet langt mere kaek at skue efter faceliftet, der blandt andet har resulteret i nye lygter for og agter og opdaterede motorer.
FOTOS: JENS OVERGAARD Hyundai i20 er blevet langt mere kaek at skue efter faceliftet, der blandt andet har resulteret i nye lygter for og agter og opdaterede motorer.
 ??  ?? Kabinen er stadig minimalist­isk og fersk. Men den er skruet godt sammen.
Kabinen er stadig minimalist­isk og fersk. Men den er skruet godt sammen.
 ??  ?? i20 er en af de mest rummelige biler i miniklasse­n.
i20 er en af de mest rummelige biler i miniklasse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark