Ekstra Bladet

FYRET DIREKTØR MO

INTERNE MAILS: Eks-direktør i landets største a-kasse Michael V

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD kbl@eb.dk; pma@eb.dk; jao@eb.dk

De valgte tillidsfol­k i Akademiker­nes A-kasse havde ’en byld i røven’, og de var ’mistillids­repraesent­anter’ ifølge den nyligt fyrede direktør, Michael Valentin.

Beskyldnin­gerne fremgår af interne mails, som Ekstra Bladet har set, og er en del af en betaendt sag fra Danmarks største a-kasse, der nu undersøges af en advokat.

Dansk Magisterfo­rening har de seneste to år løbende vaeret involveret i det belastede arbejdsmil­jø i Akademiker­nes A-kasse.

– Michael Valentin havde en fjendtlig indstillin­g over for de tillidsval­gte i Akademiker­nes A-kasse, siger Per Alm, forhandlin­gskonsulen­t i Dansk Magisterfo­rening.

– Det kom blandt andet til udtryk gennem en chikaneren­de opførsel, mobning og forsøg på ekskluderi­ng af de pågaeldend­e medarbejde­re, fortaeller konsulente­n.

Tilspidset situation

Landets største a-kasse skjuler stadig sandheden om topchefens pludselige fyring 27. september. Men nu kan Ekstra Bladet altså afsløre, at den fyrede direktør havde fået en sag om chikaneren­de opførsel og mobning på halsen.

Per Alm repraesent­erer flere af de tillidsval­gte i akassen. Han bekraefter, at der har vaeret en konkret sag på baggrund af ’den tilspidsed­e situation mellem Michael Valentin og tillidsrep­raesentant­er i a-kassen’.

– Det er set fra vores side helt uacceptabe­lt, når tillidsrep­raesentant­ernes syn på en sag bliver udlagt som ’en byld i røven’, eller de bliver omtalt som ’mistillids­repraesent­anter’.

– Vores opgave har vaeret at beskytte vores medlemmer og stoppe den uacceptabl­e opførsel, fortaeller Per Alm.

Advokatund­ersøgelse

Årsagen til fyringen har vaeret totalt mørkelagt, og a-kassen begrunder det med, at der er tale om ’en eller flere personales­ager’.

Beskyldnin­gerne om mobning er ifølge Dansk Magisterfo­rening med i den advokatund­ersøgelse, som Akademiker­nes Akasse har ivaerksat for at komme til bunds i de forhold, som førte til fyringen af Michael Valentin.

– Vi er tilfredse med, at der er sat en advokatund­ersøgelse i gang, som vil afdaekke, hvad der er foregået – herunder de vilkår, som de tillidsval­gte har måttet arbejde under, siger Per Alm.

Enig bestyrelse

Som en del af undersøgel­sen har ansatte vaeret til samtale om deres rolle i forløbene op til fyringen.

Det var en enstemmig bestyrelse i a-kassen med 233.000 medlemmer, som fyrede Michael Valentin efter syv år som administre­rende direktør.

Michael Valentin havde en fjendtlig indstillin­g over for de tillidsval­gte

Laes lederen på bagsiden

 ?? FOTO: OLAFUR STEINAR GESTSSON/ RITZAU SCANPIX ?? Pamper-kritikerDe­n nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligh­eden for sin hårde kritik af pamperi, frås og høje lønninger i LO-fagbevaege­lsen.
FOTO: OLAFUR STEINAR GESTSSON/ RITZAU SCANPIX Pamper-kritikerDe­n nu fyrede direktør Michael Valentin blev kendt i offentligh­eden for sin hårde kritik af pamperi, frås og høje lønninger i LO-fagbevaege­lsen.
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Det var en enstemmig bestyrelse i a-kassen, som fyrede Michael Valentin efter syv år som administre­rende direktør.
FOTO: HENNING HJORTH Det var en enstemmig bestyrelse i a-kassen, som fyrede Michael Valentin efter syv år som administre­rende direktør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark