Ekstra Bladet

BBEDE ANSATTE Staten går ind i sagen

Alentin undersøges nu for chikaneren­de opførsel

-

Staten går nu også ind i sagen om den fyrede direktør i Akademiker­nes A-kasse, Michael Valentin, efter at bestyrelse­n i a-kassen i første omgang forsøgte at mørklaegge årsagen til fyringen.

Det oplyser Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng, der fører tilsyn med landets a-kasser, og som i undersøgel­sen får hjaelp af statens advokat, Kammeradvo­katen.

Meldingen kommer, efter at a-kassen blot oplyste til Ekstra Bladet, at deres egen advokatund­ersøgelse foregik samtidigt med en ’taet dialog med styrelsen’.

’For en god ordens skyld skal styrelsen oplyse, at den som led i sit tilsyn selv har ivaerksat en tilsynsund­ersøgelse med bistand fra Kammeradvo­katen om baggrunden for afskedigel­sen af den tidligere direktør Michael Valentin’, skriver Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng i en pressemedd­elelse.

Skjuler sandheden

Årsagen til fyringen har vaeret totalt mørkelagt, siden en enstemmig bestyrelse­n fyrede Michael Valentin 27. september. A-kassen begrunder det med, at der er tale om ’en eller flere personales­ager’.

Tavshedspl­igten forhindrer dog ikke bestyrelse­sformand Allan Luplau i at fortaelle, hvad der ikke førte til fyringen. Han konkludere­de følgende i et brev til Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng, der fører tilsyn med a-kasserne:

1) At der ikke er tale om forhold, som omhandler forvaltnin­g af statens midler.

2) At der ikke er identifice­ret forhold, som er i strid med straffelov­ens bestemmels­er.

3) At der ikke er identifice­ret forhold, som klart er i strid med formålsbes­temmelsern­e i Akademiker­nes A-kasse.

Der er der dog sået tvivl om isaer sidstnaevn­te, da det er selve formålet med styrelsens undersøgel­se.

’Styrelsens tilsynsund­ersøgelse skal bl.a. afdaekke, om der er tale om forhold i strid med formålsbes­temmelsen i a-kasseloven’, skriver styrelsen.

Dermed er der nu to undersøgel­ser i gang af forholdene bag fyringen af Michael Valentin, da a-kassen også selv har ivaerksat en ekstern advokatund­ersøgelse.

For en god ordens skyld skal styrelsen oplyse, at den som led i sit tilsyn selv har ivaerksat en tilsynsund­ersøgelse

 ??  ??
 ?? PR-FOTO ?? Tavshedspl­igten forhindrer ikke bestyrelse­sformand Allan Luplau i at fortaelle, hvad der ikke førte til fyringen af Michael Valentin.
PR-FOTO Tavshedspl­igten forhindrer ikke bestyrelse­sformand Allan Luplau i at fortaelle, hvad der ikke førte til fyringen af Michael Valentin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark