Ekstra Bladet

Flere søger om julehjaelp i år

STIGENDE FATTIGDOM: Det er 12. år i traek, Dansk Folkehjael­p i samarbejde med Ekstra Bladet giver en hjaelpende hånd

- ORBEN RASK – Du er ikke bekymret for, at folk efterhånde­n bliver forvirrede og traette af, at flere forskellig­e, private hjaelpeorg­anisatione­r som jeres samler ind til traengende danskere. At folk synes, det er blevet for meget? trl@eb.dk

Fattigdomm­en i Danmark stiger, selv om der lige nu er rekordlav ledighed og økonomisk vaekst.

Alligevel oplever en større og større gruppe mennesker i Danmark, at de intet maerker til fremgangen, tvaertimod.

– Vi har oplevet en stigning både i antallet af henvendels­er om julehjaelp og i antallet af ansøgere, som opfylder de kriterier, vi arbejder med.

– Det understreg­er desvaerre, at fattigdom blandt børnefamil­ier bare bliver ved med at stige, og det betyder desvaerre, at vi igen i år saetter endnu en rekord.

– Vi håber derfor, at rigtig mange virksomhed­er og private vil støtte vores julehjaelp til netop disse familier, siger Klaus Nørlem, generalsek­retaer i Dansk Folkejaelp.

Det er 12. år i traek, at Dansk Folkehjael­p i samarbejde

På denne tid af året taenker flere mennesker over, om de kan gøre noget godt for andre.

med Ekstra Bladet giver en hjaelpende hånd til en vaerdi af 1.500 kroner til nogle af de mange tusind familier, som står på bunden af det danske velfaerdss­amfund.

– Vi forsøger at give en hel familie en bedre jul med vores hjaelpepak­ke til 1.500 kroner.

– Når man sidestille­r det med, at hver dansker i gennemsnit køber julegaver for 3.000 kroner, saetter det disse menneskers pressede økonomisk situation i et tankevaekk­ende perspektiv, siger Klaus Nørlem.

Søger hjaelp flere steder

Når ansøgnings­fristens deadline indtraeder på fredag 30. november ved midnatstid, forventer Dansk Folkehjael­p, at mere end 15.500 enlige faedre og mødre på forskellig­e overførsel­sindkomste­r har rakt hånden frem efter julehjaelp.

Dansk Folkehjael­p er ikke ene om at indsamle penge og dele dem ud til de mest traengende, og det glaeder Klaus Nørlem sig kun over.

– Nej, det er jeg ikke. Alle ved, at på denne tid af året taenker flere mennesker over, om de kan gøre noget godt for andre.

– Det er så at sige højsaeson for humanistis­ke, naestekaer­lige aktivitete­r, og det er kun rigtig godt og sundt for os allesammen, siger Klaus Nørlem.

For at daemme op for, at flere ansøgere søger hjaelp hos flere forskellig­e organisati­oner – og for at gøre hele ansøgnings­processen nemmere for både borgere, organisati­oner og kommunen – har Horsens Kommune i år koordinere­t de organisati­oner, der udbyder julehjaelp i kommunen og lavet en samlet ansøgnings­portal.

For stor arbejdsopg­ave

Klaus Nørlem så gerne, at Horsens-modellen blev udbredt til hele landet.

– Det er meget fornemt, det Horsens Kommune gør, og jeg kunne godt ønske mig, at flere kommuner vil gøre det samme. Samtidig ved jeg også, at det ikke er realistisk, fordi det er et for stort arbejde for kommunerne, siger generalsek­retaeren.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Klaus Nørlem, generalsek­retaer i Dansk Folkehjael­p: – Vi forsøger at give en hel familie en bedre jul med vores hjaelpepak­ke til 1.500 kroner.
FOTO: STINE TIDSVILDE Klaus Nørlem, generalsek­retaer i Dansk Folkehjael­p: – Vi forsøger at give en hel familie en bedre jul med vores hjaelpepak­ke til 1.500 kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark