Ekstra Bladet

Nu frygter jeg havet

- Lone Iben Skovgaard Hasle Henrik Sahlertz Odense

Det er efterår, og stormene er begyndt at dukke op.

Har bornholmer­ne vaeret forkaelede, fordi de har har haft to dejlige skibe, der transporte­rede dem til og fra øen? Vi stolede 100 pct. på de skibe. En veninde spurgte engang på en rusketur over Østersøen:

’Er du sikker på, at skibets bund holder til det her?’

Katamarane­n lå stille i luften, hvorefter den landede med alle sine tons på havet med et kaempe brag, hele båden sitrede, og alt fra hylderne raslede.

’Ja’, svarede jeg ’den skal nok holde’.

Jeg stoler nemlig på denne båd. Men den nye katamaran (foliebakke­n) virker, som om den er lavet af, ja, folie. Den vipper ved de mindste bølger, og jeg er raedselssl­agen ved tanken om, at jeg skal med den i den naermeste fremtid. Lad mig slå fast, at det selvfølgel­ig påvirker undertegne­de, at Nedim Yasar blev myrdet på åben gade forleden. Jeg er fast lytter af ’Politiradi­o’ og har vaeret det fra starten og således også hele vejen, fra Nedim kom med i programmet.

Hørte naturligvi­s også programmet i søndags, da der var en politibetj­ent i studiet, der i sin fritid arbejdede med at tage rundt på skoler m.v. og fortaelle om bagsiden af medaljen – stor respekt for det arbejde, i øvrigt.

Det kan undre meget, at en erfaren politibetj­ent i programmet i søndags sagde, at han kendte Nedim fra tidligere, da Nedim

Kender man bare lidt til miljøet, er det absolut ikke en ligegyldig bemaerknin­g

netop var i bandemiljø­et. Betjenten siger i programmet, at ’Nedim var altid villig til at tale med politiet’.

Det er ikke for at spille bagklog, men det første, jeg taenkte, var ’det er eddermame ikke saerlig smart at sige i et program, som formentlig høres af såvel venner som fjender til den gode Nedim’.

Det virkede meget, meget uprofessio­nelt. Kender man bare lidt til miljøet og de få rygter, der skal til for at få nogle til at handle impulsivt, så er det absolut ikke en ligegyldig bemaerknin­g – uden at jeg på nogen måde skal postulere, at det er årsagen til, at Nedim blev skudt. Det ved man ikke, før morderen pågribes og vil fortaelle om årsagen til drabet.

Når det er sagt, er det beskaemmen­de at høre et hylekor af politikere, mediefolk, såkaldte 'eksperter' osv. med en justitsmin­ister Søren Pape i spidsen, der er ude at fordømme i vanlig stil, og alle siger det samme: Hvad kan vi gøre for at beskytte dem, der vaelger at gå ud af banderne – er vi gode nok til at beskytte dem?

Jeg er af den holdning, at man i stedet fokuserer på, hvad man kan gøre for at undgå, at de unge mennesker IKKE går ind i banderne!!

Når man skal vaelge, hvad man vil efter folkeskole­n – om det er teknisk skole, gymnasiet, handelssko­len eller anden uddannelse, er det ikke for mig utaenkelig­t, at nogle lige skal prøve bandemiljø­et og se, hvad det er for noget, så kan man altid melde sig ud senere og få hjaelp af samfundet.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? At møde det vaeldige og vilde hav i en foliebakke – det ønsker skribenten ikke.
FOTO: CLAUS BONNERUP At møde det vaeldige og vilde hav i en foliebakke – det ønsker skribenten ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark