Ekstra Bladet

TYS-TYS-FYRING mener

-

DANMARKS største a-kasse, Akademiker­nes, har fyret sin direktør. Ingen må vide hvorfor.

MEN UD røg Michael Valentin med øjeblikkel­ig virkning i slutningen af september. Siden har a-kassens bestyrelse, der bl.a. har repraesent­anter fra jurister, økonomer, dyrlaeger, psykologer og ingeniører, forsøgt at mørklaegge fyringen totalt.

EFTER HVAD Ekstra Bladet afslører i dag, bunder

betaendte sag i, at Valentin bl.a. skal have den mobbet tillidsfol­k. Sagt, at ’de havde en byld i røven’, og at de var ’mistillids­repraesent­anter’.

I det hele taget skulle direktøren med diverse grovheder have chikaneret de tillidsfol­k, han er ansat til at hjaelpe, og prøvet at udelukke dem.

springer i øjnene:

To groteske ting AT EN DIREKTØR i en a-kasse åbenbart opfører sig som et dumt svin af en arbejdsgiv­er over for de tillidsfol­k, hans a-kasse står på skuldrene af. At det foregår lige praecis i et fagforenin­gsregi, hvor man formoder, at tillidsfol­k og medarbejde­re fra gulv til chefgangen er på forkant med, hvad man bør tillade sig og finde sig i. Bizart!

MØRKLAEGNI­NGEN af hele forløbet virker naesten endnu dummere. A-kassens ca. 233.000 medlemmer holdes hen i uvidenhed om den pludselige fyring og dens årsager. Det vil de naeppe takke bestyrelse­n for senere!

MAN FÅR en fornemmels­e af, at bestyrelse­n måske

pinligt, hvad der er foregået? synes, det er for

Her sidder folk fra de skarpeste dele af den akademiske verden rundt om bestyrelse­sbordet, og så fortaeller de intet til deres medlemmer?

DE GIVER hverken informatio­ner om selve fyringen. Eller om, hvordan Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng, der fører tilsyn med landets a-kasser, med hjaelp fra Kammeradvo­katen nu er i gang med en undersøgel­se. A-kassen har i forvejen sin egen advokat-undersøgel­se. Det hele kører kort sagt oppe på de høje nagler, men med mundkurv på over for medlemmern­e. HVIS mørklaegni­ngen skyldes, at bestyrelse­n formoder, at fyringen kun er toppen af noget pinligt og problemati­sk, vil medlemmern­e naeppe heller

dem for at skulle få kendskab til den drypvis takke via pressen. Eller pusler bestyrelse­n med et af de ubegribeli­ge gyldne håndtryk til kiksede chefer, som akademiker­ne er specialist­er i?

Man får en fornemmels­e af, at bestyrelse­n måske synes, det er for pinligt, hvad der er foregået?

I SÅ FALD skulle bestyrelse­n og dens formand måske lige erindre, i hvis interesse de kører a-kassen.

FAGBEVAEGE­LSEN har vaeret i krise i årtier med faldende engagement blandt lønmodtage­rne. Hvis Danmarks største a-kasse ikke engang kan tone rent flag, når den fyrer sin direktør fra den ene dag til den anden, gøder de kun jorden for fornemmels­en af pamperi og gammeldags taenkning.

Laes også siderne 6 og 7

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? a-kasseDanma­rks største har smidt deres topchef ud – ingen må vide hvorfor.
FOTO: HENNING HJORTH a-kasseDanma­rks største har smidt deres topchef ud – ingen må vide hvorfor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark