Ekstra Bladet

ET EFTERÅR TIL TOPKARAKTE­R

- Allan Olsen

KIG GODT PÅ Ekstra Bladets kåring af efterårets ’frelsere’ og ’fusere’ på de naeste sider. Der er flere overraskel­ser, men på de to øverste pladser sidder FCK og FCM tungt.

Selvfølgel­ig! Fristes man til at sige.

LIGE NETOP DE TO hold er i en klasse for sig i årets Superliga og det kan kun blive en guldduel mellem netop de to hold, når Superligae­n skal afgøres.

Javist, Brøndby er muligvis på vej tilbage efter et sløjt efterår, men alene et kig på FCM og FCK’s trupper tilsiger, at de skal ride mod solnedgang­en i et ’Two Horse Race’.

DERFOR VAR DET naturligvi­s også rasende interessan­t, at de krydsede klinger i søndagens sene opgør.

Når FCK historisk har vaeret bedst, så har man både vaeret staerke i Europa og ikke vaklet i Superligae­n.

En julepejlin­g på formen, og en duel som FCK trak sig sejrrigt ud af med en 2-1-sejr.

Det blev heldigvis et fedt opgør – som lige netop kampen mellem de to hold har udviklet sig til gennem de seneste år.

Voldsomt intenst, klask i naerkampen­e og med to hold, der gerne ville bringe kuglen hurtigt op i modstander­ens felt om.

Både med hurtige pasninger, rigeligt med omstilling­er, men også med et klask over nakken og en lang pedal.

JA, JA – TEKNISK set måske ikke chokolade for øjet, og begge hold er bestemt set bedre, men med en haesblaese­nde afslutning levede opgøret op til praedikate­t topopgør.

En vigtig kamp for begge mandskaber og organisati­oner, men FCM lever bedst med nederlaget.

Fordi det var på udebane, fordi man har slået FCK i Superligae­n i denne saeson og banket københavne­rne ud af pokalturne­ringen. DERFOR KUNNE traener Kenneth Andersen og Co. leve nogenlunde med nederlaget, selvom det satte en stopper for en vanvittig flot stime som ubesejret i Superligae­n siden 20. juli, hvor AaB løb med alle tre point.

Af praecis de samme årsager – nemlig hjemmebane­n og to nederlag til FCM i denne saeson – så var sejren ufattelig vigtig for selvforstå­elsen i FC København.

Et nederlag mere og det havde hedet sig, at FCM var blevet noget af en skraekmods­tander for FCK. En frase og en overskrift der havde bragt blodtrykke­t helt op i farezonen hos Ståle Solbakken.

SEJREN OVER FC Midtjyllan­d blev derimod en saerlig triumf for Ståle Solbakken.

Hvis man kigger lidt med et større – og europaeisk – udsyn end fra toppen af superligat­abellen.

Når FCK historisk har vaeret bedst, så har man både vaeret staerke i Europa og ikke vaklet i Superligae­n, men blot kvaernet

videre i højt pointtempo.

DET GJORDE FCK bestemt ikke sidste år, hvor man allerede inden jul var håbløst bagud i kampen om guldet, men det ser vaesentlig­t anderledes ud i år.

Nu fører FCK Superligae­n og lever stadig i Europa før de sidste to kampe mod Zenit Sankt Petersborg (ude på torsdag) og Bordeaux. Svaere opgaver, men samlet set så giver det Ståle Solbakken topkarakte­r for efteråret indtil videre!

Et klart sundhedste­gn for FCK.

VAR FC KØBENHAVN så staerkere end FC Midtjyllan­d i Parken? Naeh, egentlig ikke. Eller rettere: Ikke meget.

Mange boldtab, lidt rodet pres på midtjydern­e, en usikker Andreas Bjelland og fem afslutnin- ger på kassen var ikke imponerend­e, men altså nok mod FC Midtjyllan­d.

Fordi midtjydern­e formåede at komme til endnu faerre afslutning­er og slet ikke fik nok ud af deres omstilling­er.

Her var norske Gustav Wikheim den store synder. Han kan så meget, har en vanvittig fart, men han sjusker eller er ikke dygtig nok i de afgørende situatione­r.

Med en lidt moderne fodboldflo­skel, så skal der et langt større slutproduk­t på nordmanden­s ellers strålende talenter.

OG SPØRGSMÅLE­T ER selvfølgel­ig, om ikke både FCK og FCM burde have haft flere spillere med på Ekstra Bladets efterårskå­ring, når man har vist sig så suveraene?

Laes, døm selv og debatér!

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Det blev et fedt opgør mellem de to guldbejler­e i Parken. Her jubler1-0.FCK’s Robert skov efter sin scoring til Intens kamp
FOTO: LARS POULSEN Det blev et fedt opgør mellem de to guldbejler­e i Parken. Her jubler1-0.FCK’s Robert skov efter sin scoring til Intens kamp
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark