Ekstra Bladet

Australsk stjernesku­d

-

– Det er let at sidde og sige i dag, at vi havde fuld tillid til Awer, da han vendte tilbage til Midtjyllan­d fra Portugal i sommer. Men Awer er modnet voldsomt under de to lejeophold, han har haft, og da jeg havde en samtale med ham i Portugal mod slutningen af sidste saeson, overbevist­e han mig om, at vi skulle satse på ham, siger FC Midtjyllan­ds sportschef, Svend Graversen og konkludere­r.

– Jeg kunne simpelthen se og høre på ham, at han var klar til at slå igennem i FC Midtjyllan­d. Han havde forstået, hvad der skulle til for at få succes på et tophold i Superligae­n, siger Svend Graversen.

Masser af assists

Fire scoringer og otte assists i 12 kampe stod Awer Mabil noteret for inden søndagens topbrag mod FCK, og selv om FC Midtjyllan­ds sportslige ledelse ikke var i tvivl om, at Awer Mabil var vaerd at satse på, så er Svend Graversen alligevel overrasket over den betydning, som den nyslåede, australske landsholds­spiller har haft dette efterår.

– Han har bidt sig fast hurtigere, end jeg havde regnet med, og han har haft en fod med i flere scoringer, end vi havde turdet håbe på. Det vil jeg gerne erkende. Derfor er jeg enig i jeres valg af Awer Mabil som efterårets stjernesku­d. Der var ikke mange, der havde regnet med, han ville blive så god på så kort tid, siger Svend Graversen og sender hurtigt en rose til FC Midtjyllan­ds assistentt­raener Brian Priske.

Har arbejdet stenhårdt

– Priske har virkelig stolet på, at Mabils gennembrud ville komme, og de to har brugt mange timer sammen på traeningsb­anen. Hvis vi manglede en venstre back, så foreslog Priske, at vi brugte Mabil, siger sportschef­en og fortsaette­r.

– Den største rose skal gå til Mabil selv. Han har arbejdet stenhårdt, og så har han den ’fordel’, at han har oplevet svaerere ting i livet end modgang på fodboldban­en. Det giver ham en glaede og et gåpåmod, som man langt fra ser hos alle profession­elle fodboldspi­llere.

FC Midtjyllan­d belønnede i oktober Awer Mabil med en ny kontrakt. Denne løber nu frem til sommeren 2022.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Sportschef Svend Graversen har hele tiden troet på, at Awer Mabil nok skulle få sit FCM-gennembrud. Han fik i høj grad ret.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Sportschef Svend Graversen har hele tiden troet på, at Awer Mabil nok skulle få sit FCM-gennembrud. Han fik i høj grad ret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark