Ekstra Bladet

VEMODIGT FARVEL

Trods dobbelt-point til Haas var saesonafsl­utning også sørgelig, da Kevin Magnussens vigtigste kollega stopper: - Han har vaeret som en søn, siger løbsingeni­ør Giuliano Salvi

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Kig en ekstra gang på billedet. Før starten gik på saesonfina­len til Abu Dhabis Grand Prix tog Kevin Magnussen sit ekstra god tid med sin løbsingeni­ør.

For det er sidste gang, at duoen kører race sammen.

Giuliano Salvi er den bedste ingeniør, den danske racerkører har arbejdet sammen med. Kaerlighed­en er gengaeldt, for italienere­n betragter Kevin Magnussen som sin tredje søn.

Men efter at have tilbragt to årtier i Formel 1 saetter italienere­n kurs mod Ferrari-fabrikken, sin kone, datter og to biologiske sønner …

Faderfigur

– Det er som en søn på grund af aldersfors­kellen. Han ser mig som en faderfigur, og det er derfor, at vores forhold har vaeret så godt. Jeg taler lige ud af posen til kørerne, det er sådan, jeg kan lide det, og det virker virkelig godt med ham. Han vil ikke behandles som en superstjer­ne eller bare tales efter munden, siger Giuliano Salvi.

– Jeg er sikker på, at det gode forhold vil fortsaette i fremtiden uanset, hvor han ender.

Ekstra Bladets snak med Salvi midt i paddocken efter afslutning­en på en fornem Haas-saeson, bliver afbrudt en stund, da Fernando Alonso kommer forbi og falder i Salvis arme til et kaempe mandekram.

Forbedret sig enormt

Italienere­n har for Ferrari arbejdet i forskellig­e roller med prominente kørere som Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa og Fernando Alonso; sidstnaevn­te afslutter også sin aktive F1-karriere med dette løb.

Efter skiftet til Haas har Magnussen nydt godt af denne erfaring. Hvilket i 2018 udmøntede sig til hans hidtil bedste saeson.

– Han har forbedret sig enormt i kvalen. Racing har altid vaeret i hans dna, så der kan han ikke rigtig forbedre sig, for han gør det enestående om søndagen. Han har vaeret lidt svagere i kvalifikat­ionen, men Romain er et godt referencep­unkt. Men han skal stadig

arbejde lidt med sit killerinst­inkt.

En vigtig pointe

– Han forstår bilen meget bedre; det er også en vigtig pointe. Hvis du lytter til, hvad han sagde på radioen: ’Jeg har laert så meget af dig’.

– Fordi han er nordisk, er han ikke saerlig følelsesla­det. Men han sagde i onsdags, at han ville savne mig vildt meget, fordi han har laert så meget fra mig. Det er noget af det største, man kan høre fra en racerkører. Og nu gentog han det på ind-omgangen.

– Han har laert meget mere om, hvordan bilen virker. Det er vigtigt for en kører at vaere leder og udvikle bilen.

Afløseren til Salvi er endnu ikke fundet, men italienere­n tror på sin danske ’søns’ potentiale. Hvis han knokler på og bliver ved med at laere.

Bedste saeson

– Det afhaenger af kurven på hans udvikling. Der er stadig nogle områder, hvor han kan forbedre sig – jeg synes, han allerede har udviklet sig enormt de sidste to år – men hvis han gør det – taler statistikk­en sit eget tydelige sprog.

– Det her er den bedste saeson for ham, hvis man ser på de 56 point, og det endda sammenlign­et med McLaren, som var et topteam. Men i et mediumteam som vores er det godt klaret at score flere point.

– Han skal forbedre sig, og hvis han gør det, kan han opnå et topteam i fremtiden. Desvaerre ikke med mig, men jeg vil følge ham, siger Salvi.

 ??  ?? Vi ses hos Ferrari Kevin Magnussen har vaeret utrolig glad for samarbejde­t med Giuliano Salvi. Følelserne har vaeret gengaeldt.
Vi ses hos Ferrari Kevin Magnussen har vaeret utrolig glad for samarbejde­t med Giuliano Salvi. Følelserne har vaeret gengaeldt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark