Ekstra Bladet

’Jeg har laert så meget af ham’

-

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Kevin Magnussens var noget mere rørstrømsk end normalt. Danskerens ene point og Romain Grosjeans to betyder ikke noget i det store regnskab. Teamet bliver femmer i konstruktø­r-VM med Kevin Magnussen på en individuel niendeplad­s 19 point foran holdkammer­aten på 14. pladsen.

Dobbeltpoi­nt betyder bonus til hele holdet og en god afslutning på en fornem saeson. Men det betød noget for den 26-årige dansker, at han har hørt Giuliano Salvi kalde ham ’junior’ på kaelent engelsk med kraftig italiensk accent for sidste gang.

Mod min vilje

Løbsingeni­øren har vaeret på udlån fra Ferrari og vender tilbage til det italienske team – formentlig på fabrikken – og nok så vigtigt til sin familie.

– Jeg kommer til at savne Giuliano, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover. Det var mod både min og Giulianos vilje, at vi ikke kunne fortaette, men sådan er det nogle gange. Han skal videre i teksten, og vi skal nok finde en rigtig god afløser, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

– Giuliano har rigtig meget erfaring og har vaeret i sporten i 20-25 år. Han har arbejdet i Formel 1 i de fleste af de år hos Ferrari med nogle rigtig dygtige kørere og ingeniører. Jeg har virkelig laert meget af ham, siger danskeren.

Jobsikkerh­ed

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ville Haas-teamet hellere end gerne beholde den italienske ingeniør. Men hensynet til familien og jobsikkerh­eden som tjenestema­nd hos vaegtede højere.

I afskedsgav­e leverede Magnussen et overrasken­de point ovenpå den skuffende 13. plads i kvalifikat­ionen. En raekke rivalers motorprobl­emer spillede ind, men danske racerkører havde en god fornemmels­e i maven fra morgenstun­den og haevdede kaekt, at han da havde forventet dobbeltpoi­nt. Ferrari

– Vi har en god racerbil, og jeg startede på et daek, jeg havde en god fornemmels­e med. Jeg havde ikke prøvet det, men alle, der havde kørt på det, var rigtig gode. Jeg var bare optimistis­k. Der måtte ikke rigtig komme en safetycar, men på trods af den kom, var vi godt med. Vi har virkelig kørt staerkt i dag, det er jeg rigtig tilfreds med, siger danskeren.

Lewis Hamilton kørte igen også rigtig staerkt. Ud af 100 løb siden indførslen af V6-hybridmoto­ren har Mercedes-køreren nu vundet de 51 …

Vi har en god racerbil, og jeg startede på et daek, jeg havde en god fornemmels­e med

 ??  ?? En glad Kevin Magnussen bliver modtaget af sin fysiske traener, Jakob Hovgaard – han fortsaette­r til gengaeld til naeste år.
En glad Kevin Magnussen bliver modtaget af sin fysiske traener, Jakob Hovgaard – han fortsaette­r til gengaeld til naeste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark