Ekstra Bladet

Købers guide

-

– På grund af den store bøde, som han har fået senest, har vi i år valgt i bestyrelse­n at give ham en absolut sidste advarsel. Vi vil ikke acceptere den opførsel. Kommer der mere, bliver han ekskludere­t.

– Men hvordan nåede frem til, at han kunne blive foreningen? I i

– Vi har haft lange samtaler med ham og vurderet, at kunderne er bedst beskyttet ved, at han er medlem hos os, for det motiverer ham til at blive på dydens smalle sti.

Når der ligger en bunke blå overtraeks-sko foran hoveddøren, eller når maegler kun har én salgsopsti­lling tilbage, kan det vaere et af mange maeglertri­cks, der skal stresse dig til at slå til.

Maegler er saelgers repraesent­ant. Overvej at hyre en boligadvok­at, for du kan ikke vaere sikker på, at maegler har opfyldt sin pligt til at undersøge lokalplane­n, ligesom der blandt andet kan vaere fejl i salgsopsti­llingen.

– Taget er i fin stand, og det samme er kloakken. Jeg har i hvert fald ikke fået oplyst andet. Stol ikke på gisninger og gaetterier.

Tvivlsomme Ikke din ven: Vildleder Selektiv Pas på tricks: Dyre gaetterier: om pirater: godkendels­e:

Mange maeglere får kritik for at saelge boliger med eksempelvi­s tagterrass­er og garager, der ikke er lovligt opførte. Køberne må herefter bruge tid og penge på at få det godkendt.

Maeglere har såkaldt ’loyal oplysnings­pligt’. Det betyder, at vedkommend­e har pligt til at oplyse køber om vaesentlig­e ulemper. Men kender maegleren ikke ulemperne, skal der ikke oplyses om dem.

hørelse:

Hvert år afsløres tvivlsomme forretning­sfolk i at påstå, de er ejendomsma­eglere. Kunderne risikerer at miste hele købesummen eller at købe en sminket og ruin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark