Ekstra Bladet

Millionern­e skal fordeles

Blandt musikere lå spillemand­en i toppen af den økonomiske liga, og nu skal to betroede dele formuen ud

- Nick@eb.dk

Mens Kim Larsens private konti er private, skal hans selvbetitl­ede anpartsels­kab Kim Larsen ApS offentligt fremlaegge sin gaeld og sit guld over for myndighede­rne.

Der er mest regnskaber­ne. guld,

Voksende formue

viser Selskabet er god millioner kroner.

Det aflaeses af den såkaldte egenkapita­l – et samlende begreb for et selskabs gaeld, aktiver, startkapit­al

for

76,7 og over- eller underskud.

Kim Larsen ApS’ største aktiv er vaerdipapi­rerne, der i det seneste regnskab fra september er 64,4 millioner kroner vaerd.

Ingen vil ud med sproget, men der er formentlig tale om rettighede­r til Kim Larsens musik og investerin­ger i obligation­er eller aktier.

Det er mange millioner at forvalte – selv for en spillemand.

Han fik derfor assistance til at håndtere millionern­e af rock-revisoren Peter Ingemann, der var en del af 70’er-duoen Skousen & Ingemann.

Ny mand til

Peter Ingemann har vaeret direktør i Kim Larsen ApS siden 1985, men i sidste uge afslørede han, at han ikke er alene om at styre Kim Larsens efterladte penge.

Det fremgår af CVR-registeret, at Kim Larsens impresario og guitarist i Kjukken, Jørn Jeppesen, netop er indsat som direktør i Kim Larsen ApS.

Dermed sidder han side om side med Peter Ingemann på den Joakim von And-agtige formue.

Faktisk har han gjort det i årtier, fortaeller Peter Ingemann.

– Jeg synes, at Jørn er alle tiders, og vi har haft et samarbejde omkring Kim i mange år.

– Og nu er vi kommet dertil, som alle jo ved, og så følte jeg mig lidt ensom i Kim Larsen ApS, så jeg fandt anledning til at saette Jørn Jeppesen ind i direktione­n, siger Peter Ingemann.

Helt uformelt

Der var også Jørn Jeppesen, der som Kim Larsens presseansv­arlige sendte Danmark i undtagelse­stilstand ved sørgmodigt at meddele, at hans ven var gået bort.

Guitariste­n har fået forståelse for økonomi efter at have arrangeret Kim Larsens mange turnéer.

– Rent praktisk har Peter og jeg kørt den daglige ledelse af firmaet, men det har vaeret på et uformelt plan, og så taenkte vi, at det var en god ide at formaliser­e det.

– Kim var stort set ikke indblandet i sine firmaers forhold. Det var kun på det overordned­e plan, fortaeller Jørn Jeppesen.

 ?? FOTO: PER LANGE ?? God for 76,7 millionerA­lene Kim Larsens selskab er god for 76,7 millioner kroner, og der ruller flere penge ind hver eneste dag.
FOTO: PER LANGE God for 76,7 millionerA­lene Kim Larsens selskab er god for 76,7 millioner kroner, og der ruller flere penge ind hver eneste dag.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Peter Ingemann har siddet på Kim Larsens pengesager i mere end 30 år.
FOTO: PER LANGE Peter Ingemann har siddet på Kim Larsens pengesager i mere end 30 år.
 ?? FOTO: JENS DIGE ?? – Kim var stort set ikke indblandet i sine firmaers forhold. Det var kun på det overordned­e plan, fortaeller den nyudnaevnt­e direktør, Jørn Jeppesen.
FOTO: JENS DIGE – Kim var stort set ikke indblandet i sine firmaers forhold. Det var kun på det overordned­e plan, fortaeller den nyudnaevnt­e direktør, Jørn Jeppesen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark