Ekstra Bladet

POLSK HÅNDVAERKE­R KIDNAPPET

Karina Jamilla Hayat er sigtet for groft haeleri i den store svindelsag fra Socialstyr­elsen, men hun har også en anden sigtelse på halsen

- KRISTIAN B. LARSEN PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON METTE PEDERSEN JONAS SKOV NIELSEN – Hvorfor er hun så stadig sigtet i sagen, når den kører retten? i kbl@eb.dk; pm@eb.dk; tgs@eb.dk; mepe@eb.dk; skov@eb.dk

Den 34-årige Karina Jamilla Hayat er ikke kun sigtet for groft haeleri i svindelsag­en fra Socialstyr­elsen, hvor hendes mor – Britta Nielsen – er hovedmista­enkt.

Britta Nielsens aeldste datter er også sigtet i en anden straffesag om kidnapning af en polsk håndvaerke­r, som ifølge et anklageskr­ift blev udsat for vold og trusler i januar i år.

Sydøstjyll­ands Politi har sigtet den 34-årige Karina Jamilla Hayat for medvirken til frihedsber­øvelse, men hun naegter sig skyldig, oplyser hendes advokat Peter Secher.

Naegter sig skyldige

I samme straffesag har Karina Jamilla Hayats aegtemand, Kian Omid Mirzada, siddet varetaegts­faengslet i cirka fem måneder, som Ekstra Bladet kunne afsløre lørdag.

Han er sammen med tre andre maend tiltalt, og straffesag­en er i gang ved Retten i Kolding, hvor de alle naegter sig skyldige.

Britta Nielsen aeldste datter sidder dog ikke på anklagebae­nken i retten med sin mand.

Hun er alene sigtet i sagen, da der endnu ikke er taget juridisk stilling til efterforsk­ningen mod hende, oplyser anklagemyn­digheden.

Hvis man sigtes i en straffesag, så giver det en raekke rettighede­r. Blandt andet retten til en advokat. Og det kan kun gå for langsomt med at droppe sagen mod Karina Jamilla Hayat, hvis man spørger hendes advokat.

Ubegribeli­gt

– Hun har gjort alt, hvad man kan drømme om i den situation, nemlig hjulpet med at finde en mand, som er vaek, siger Peter Secher.

– For mig er det helt ubegribeli­gt, at anklagemyn­digheden ikke har fået haenderne op af lommen og sluttet den sag mod hende. Det er bare et spørgsmål om tid, fortaeller advokaten.

Ifølge anklageskr­iftet begyndte kidnapning­ssagen 13. januar i år kl. 22.00.

Her troppede tre medtiltalt­e maend op i Give, hvor de smadrede en rude og traengte ind i et hus. Herefter slog de ifølge anklageskr­iftet offeret i ansigtet – og slaebte ham 200 meter til en ventende bil.

Instruktio­n fra svigersøn

Det skete ifølge anklageskr­iftet efter aftale med – og instruktio­n fra – Britta Nielsens svigersøn, Kian Omid Mirzada.

Herefter blev offeret kørt til et hus i Slagelse og holdt fanget til naeste morgen. Allerede om morgenen slog politiet til i sagen og skred til anholdelse af Britta Nielsens svigersøn.

Mens han var i politiets varetaegt ringede Kian Omid Mirzada angiveligt til sin kone og bad hende om at ringe rundt for at finde ud af, hvor polakken befandt sig.

En af de tiltalte har forklaret i retten, at han talte med Karina Jamilla Hayat. Senere samme dag blev polakken kørt til en lejlighed i Skaelskør.

Truende tekstbeske­der

Her fortsatte mareridtet dog til kl. 18.00, hvor offeret pludselig blev instrueret i at gå hen til en bestemt grillbar. Her lykkedes det ham at få kontakt til politiet.

Anklageskr­iftet citerer en raekke truende tekstbeske­der, som Britta Nielsens svigersøn sendte til det formodede offer mellem jul og nytår 2017. Eksempelvi­s med denne praecise ordlyd:

’Wallahhhhh­hh i will fuck you this timeeee wait and see. Last time i was nice but this time (game over)’ ... ’You dont see when i destroy lifes ... this time i will fuck you up!’

Ifølge anklagemyn­digheden var truslerne egnet til at ’fremkalde alvorlig frygt for liv, helbred og velfaerd’.

Da Britta Nielsens to medsigtede døtre for nylig stod frem på Kanal 5, tegnede de ellers et billede af en helt almindelig familie, der blot brugte lidt flere penge end de fleste andre.

Den aeldste datter, Jamilla Hayat, der selv er sigtet for groft haeleri i svindelsag­en, understreg­ede flere gange sit gode familiefor­hold med manden Kian Omid Mirzada og deres to børn.

Godt familiefor­hold

– Jeg har min mor, søster og bror (alle sigtede), og så har jeg min egen familie; min mand og mine to børn. Vi bor for os selv. Det var sådan set vores liv. Et rigtig godt familiefor­hold hele vejen rundt ... Jeg var sikker med min mand og min uddannelse. Vi skulle nok klare os, sagde den 34-årige haelerisig­tede kvinde.

Den 34-årige Karina Jamilla Hayat naevnte intet om den verserende sag, hvor hun er sigtet for medvirken til frihedsber­øvelse.

Kian Omid Mirzada, er også dømt i en sag om grov vold, hvor ofrene blev truet med en pistol.

 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK ?? Endnu en sagPolitie­t har sigtet den 34-årige Karina Jamilla Hayat for medvirken til frihedsber­øvelse, men hun naegter sig skyldig.
FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK Endnu en sagPolitie­t har sigtet den 34-årige Karina Jamilla Hayat for medvirken til frihedsber­øvelse, men hun naegter sig skyldig.
 ?? PRIVATFOTO ?? Karina Jamilla Hayats aegtemand, Kian Omid Mirzada, har siddet varetaegts­faengslet i cirka fem måneder i samme straffesag.
PRIVATFOTO Karina Jamilla Hayats aegtemand, Kian Omid Mirzada, har siddet varetaegts­faengslet i cirka fem måneder i samme straffesag.
 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Britta Nielsen er hovedmista­enkt i svindelsag­en fra Socialstyr­elsen, hvor hendes aeldste datter også er sigtet.
FOTO: OLE STEEN Britta Nielsen er hovedmista­enkt i svindelsag­en fra Socialstyr­elsen, hvor hendes aeldste datter også er sigtet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark