Ekstra Bladet

Danmark bør traede helt ud af EU

- JEG ER ENIG SÅ LAENGE VENSTRE POLITIKERN­E JO MERE MAGT JEG SÅ OG HVORDAN SKAL VI

med Venstre i, at EU ikke skal vaere en social union. Vi skal ikke ofre vores danske vaerdifael­lesskab på EU's teknokrati­ske alter i Bruxelles.

Men det er hykleri af vaerste skuffe, når beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V) endnu engang piber over, at Danmark må underlaegg­e sig EU's krav om at udbetale sociale ydelser til EU-borgere.

Denne gang foreslår EU, at udlaending­e skal kunne modtage danske dagpenge efter én dags arbejde i Danmark.

Venstre arbejder for mere EU – og ikke mindre – så laenge vil føderation­en aede sig ind på det danske folkestyre. Bid for bid. Med et erklaeret mål om en stadig snaevrere union, hvor de nationale borgeres selvbestem­melse skal vige for føderation­ens magthavere i Bruxelles.

At Venstre arbejder aktivt for, at Danmark skal fortsaette ad sporet mod mere EU og mindre selvbestem­melse, er åbenlyst. Forsvarsmi­nisteren taler for at ophaeve Forsvarsfo­rbeholdet. Og Statsminis­teren opfordrer til, at vi skal tilslutte os EU's Bankunion.

på Christians­borg har de seneste årtier taget stadig mere frihed og ansvar fra de danske familier og de naere samfund. De har koncentrer­et magten på Christians­borg og sendt en alt for stor del videre til EU. Når danskerne endelig bliver spurgt til råds, så er der altid kun mere EU på stemmesedl­en. Aldrig mindre. Det har svaekket det danske vaerdifael­lesskab.

Udviklinge­n skal vendes. Det danske faellesska­b skal styrkes. Danskerne skal have magten, friheden og ansvaret tilbage.

mere

EU får over danskerne, jo erstattes vores tillidsbas­erede danske regler.

Det sker muligvis ikke af ond vilje. Men en overstatsl­ig union af EU's størrelse og med den diversitet, der trods alt er mellem EU's medlemslan­de, kan ikke bygge på tillid mellem borgerne i samme omfang, som det er muligt i det danske faellesska­b, hvor vi gennem århundrede­r har skabt et faelles fundament af vaerdier og normer.

Derfor sniger reglerne og bureaukrat­iet sig ind. Ensretning­en bliver nødvendig for, at lederne af det overstatsl­ige projekt kan bevare kontrollen over borgerne. Det svaekker vores frie samfund og tømmer vores folkestyre for indhold.

For hvordan skal vi kunne bevare vores unikke, succesrige samfundsmo­del, når de nationale vaerdier, der har skabt succesen, erstattes af overstatsl­ig kontrol og føderal ensretning? faellesska­b

kunne bevare vores folkestyre, når vaesentlig­e beslutning­er traeffes hen over hovedet på befolkning­en og i strid med regeringen af mennesker i EU, som vi ikke kan stille til ansvar, og som ikke selv maerker konsekvens­erne af de beslutning­er, de traeffer på vores vegne?

Utallige sager om alt fra udvisning af kriminelle udlaending­e til barselsreg­ler, dagpengere­gler og børnefamil­ieydelser har slået fast, at vi ikke kan blive i EU uden at svaekke vores unikke, succesrige samfund og det danske folkestyre.

HELST,

af bureaukrat­i og

Hvordan skal vi kunne bevare vores unikke, succesrige samfundsmo­del, når de nationale vaerdier, der har skabt succesen, erstattes af overstatsl­ig kontrol og føderal ensretning

at vi trådte helt ud af EU og fik en tilknytnin­g til det europaeisk­e faellesska­b på niveau med Schweiz og Norge.

For vi kan ikke tillade os at ofre endnu mere af vores succesrige samfund på EU's teknokrati­ske alter.

 ?? FOTO: AP ?? Den britiske premiermin­ister Theresa May og EU's komissions­formand Jean-Claude Juncker fotografer­et for nylig i forbindels­e med Storbritan­niens aftale om at forlade EU. Danmark bør gå samme vej, mener Pernille Vermund.
FOTO: AP Den britiske premiermin­ister Theresa May og EU's komissions­formand Jean-Claude Juncker fotografer­et for nylig i forbindels­e med Storbritan­niens aftale om at forlade EU. Danmark bør gå samme vej, mener Pernille Vermund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark