Ekstra Bladet

NEJ, DET ER IKKE SAMFUNDETS SKYLD

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Muhammed Emin Serbest havde i søndags et indlaeg i Ekstra Bladet, hvor han prøver at forklare baggrunden for Nedim Yasers voldelig død.

Han skriver, at institutio­ner og skoler burde have taget hånd om børnene, så de ikke blev bandemedle­mmer forstås, hvorfor?

De er opvokset her i Danmark.

De har gået i både børnehave og skole her.

Og så er det, at jeg studser lidt; for de har haft nøjagtig den mulighed for at laese videre i uddannelse­ssystemet som andre børn herhjemme – eller tage en håndvaerke­ruddannels­e.

Men hvor er det så, kaeden hopper af for disse unge, som valgte at gå den forkerte vej?

Vi har aldrig haft så mange unge med skyderier og knive i det offentlige rum, som i de senere år. Jeg spørger bare, hvor er foraeldren­e henne? Er det ikke reelt deres opgave at opdrage børnene i det samfund, som de har levet med både fysisk og mentalt i årevis og selv har valgt at lade deres børn vokse op i?

Hvorfor har de ladet deres børn rende rundt om natten med knive og pistoler og øve stenkast mod ambulancer og brandbiler, så almindelig­e borger frygter for liv og helbred. Det er helt uden respekt for det land som kunne og ville rumme foraeldren­e på samme betingelse­r som etniske danskere.

Hr M. Serbest – det kan aldrig blive samfundet eller politikern­es skyld, at foraeldren­e ikke har haft viljen til eller forståelse for, hvordan vores samfund er skruet sammen.

Parallel-samfundet og skellet bliver større og større trods alle mulige tiltag fra samfundets side for at integrere børn og foraeldre. Tonsvis af kroner lader ikke til at hjulpet en døjt

Det rådne aeble lander i foraeldren­es egen have, som du nu vil kaste i hovedet på både samfund og politikere, aeblet falder sjaeldent langt fra stammen.

Hvor er det så, kaeden hopper af for disse unge, som valgte at gå den forkerte vej?

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? At den draebte Nedim Yasar havde en fortid som bandemedle­m er ikke samfundets ansvar, mener J. Hartmann.
FOTO: JAN SOMMER At den draebte Nedim Yasar havde en fortid som bandemedle­m er ikke samfundets ansvar, mener J. Hartmann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark