Ekstra Bladet

Frivillig tvang

- Regina Hillerup Vejlebrove­j 146 Ishøj

Ensomhed og frivilligt arbejde er et tema i valgkampen – vaevet ind i kultur.

Det er beundrings­vaerdigt, at der er mennesker, der har tid og lyst til at udføre frivilligt arbejde. Men desvaerre er det meget svaert for kommunerne og de frivillige hjaelpeorg­anisatione­r at rekruttere egnede emner. Derfor er jagten for alvor gået ind på at rekruttere førtidspen­sionister til frivilligt arbejde, for de skal jo ikke gå og dandere den. Men frivilligt arbejde skal ikke vaere tvang. Alligevel oplever flere førtidspen­sionister en tvang fra om at udføre frivilligt arbejde. En førtidspen­sionist, som søgte om hjemmehjae­lp i sin kommune, blev i alt spurgt syv gange, om hun var ensom. Det var hun ikke. Hun fornemmede, at forløbskoo­rdinatoren havde en skjult agenda.

Og ganske rigtigt. En af de sidste gange koordinato­ren var hjemme hos hende, spurgte denne, om hun var interesser­et i at udføre frivilligt arbejde.

Det var hun ikke, fordi hun var for handikappe­t og syg til det. Til gengaeld har hun ikke fået noget hjemmehjae­lp.

Det samme gjorde sig gaeldende, da førtidspen­sionisten gik ind i en genbrugsbu­tik, hvor hun blev budt på en kop kaffe, hvilket i virkelighe­den gik ud på at rekruttere hende til frivilligt arbejde.

Hun oplevede dette som meget ubehagelig­t og som frivillig tvang.

 ?? FOTO: NANNA NAVNTOFT ?? Frivilligt arbejde skal lige praecis vaere frivilligt og ikke noget, man som førtidspen­sionist presses til, fastslår Regina Hillerup.
FOTO: NANNA NAVNTOFT Frivilligt arbejde skal lige praecis vaere frivilligt og ikke noget, man som førtidspen­sionist presses til, fastslår Regina Hillerup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark