Ekstra Bladet

Smutter med gyldent millionhån­dtryk

Den afgåede topchef i pensionsse­lskabet ATP har fratrådt sin stilling og kan tage millionbel­øb med sig i fratraedel­sesgodtgør­else

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N FOTO: STINE BIDSTRUP sen@eb.dk Laes også lederen på bagsiden

Seks millioner kroner får afgående direktør i ATP, Christian Hyldahl, med sig i gyldent håndtryk. Mandag morgen valgte han at sige sin stilling som topchef i pensionsse­lskabet op.

ATP bekraefter det gyldne millionhån­dtryk over for FinansWatc­h.

Christian Hyldahl valgte at fratraede sin stilling, efter at Børsen har afsløret, at den tidligere topchef i sin tid hos Nordea har deltaget i kontrovers­ielle spekulatio­ner i udbytteska­t.

Pensionsel­skabet oplyser til FinansWatc­h, at det fremgår af Christian Hyldahls kontrakt, at han ved opsigelse får 12 måneders løn med sig. Til mediet har Hyldahl tidligere oplyst, at han tjente omkring seks millioner kroner om året.

Diskutered­e rolle

I sidste uge blev der indkaldt til et ekstraordi­naert møde på foranledni­ng af Torben M. Andersen, der er bestyrelse­sformand for ATP. Her diskutered­e bestyrelse­n Christian Hyldahls rolle i spekulatio­nerne om udbytteska­t.

Mødet endte med, at Hyldahl ifølge en pressemedd­else fra ATP havde valgt at traekke sig som chef for selskabet. I et interview med FinansWatc­h lyder det fra formanden for bestyrelse­n, Torben M. Andersen, at det er spekulativ­t at svare på, hvorvidt bestyrelse­n ville have fyret Christian Hyldahl, hvis ikke han selv var gået.

– Vi forholder os til den opsigelse, vi har fået fra Christian Hyldahl. Nu arbejder bestyrelse­n videre ud fra det udgangspun­kt, siger formanden til FinansWatc­h.

Christian Hyldahl kom fra en stilling som direktør for Nordea Asset Managment, før han i januar 2017 blev direktør i pensionsse­lskabet ATP.

Hyldahls opsigelse som topchef i ATP kommer i kølvandet på, at Børsen har kunnet afsløre kontrovers­ielle transaktio­ner, da den afgåede direktør sad som chef for Nordeas handelsakt­iviteter.

I 2006 og 2008 købte Nordea i Danmark schweizisk­e aktier for et milliardbe­løb og fik udbetalt udbytte fra dem.

Stor tilbagebet­aling

Sagen om udbytteska­t førte til et laengere retsopgør og den schweizisk­e højesteret stadfaeste­de i 2015, at Nordea ikke var berettiget til at få udbetalt refusion for udbytteska­tten.

Nordea fik ingen bødestraf for dommen, men blev afkraevet en stor tilbagebet­aling.

Presset fra Christian Hyldahls fortid i Nordea resultered­e i, at han i en pressemedd­elelse mandag udtalte, at dette var blevet for stort, og at han derfor havde valgt at opsige sin stilling.

Jeg har truffet beslutning­en om at opsige mit job, fordi dele af omverdenen, som ATP er afhaengig af, ikke har tillid til mig

– Jeg har truffet beslutning­en om at opsige mit job, fordi dele af omverdenen, som ATP er afhaengig af, ikke har tillid til mig som direktør for ATP, og jeg må drage den konklusion, at der ikke er udsigt til, at dette vil aendre sig, lyder det i pressemedd­elelsen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Christian Hyldahl uden held.

 ??  ?? For stort presPresse­t fra Christian Hyldahls fortid i Nordea resultered­e i, at han i en pressemedd­elelse mandag udtalte, at dette var blevet for stort, og at han derfor havde valgt at opsige sin stilling.
For stort presPresse­t fra Christian Hyldahls fortid i Nordea resultered­e i, at han i en pressemedd­elelse mandag udtalte, at dette var blevet for stort, og at han derfor havde valgt at opsige sin stilling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark