Ekstra Bladet

Fyret direktør traekker sig som Folkemøde-formand

- PER MATHIESSEN JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN B. LARSEN pma@eb.dk; jao@eb.dk; kbl@eb.dk

Michael Valentin traekker sig som formand for Folkemødet og traeder helt ud af bestyrelse­n på grund af ’en verserende sag’ på hans tidligere arbejdspla­ds, Akademiker­nes A-Kasse.

Det oplyser Foreningen Folkemødet i en pressemedd­elelse, efter at Ekstra Bladet blandt andet har skrevet, at Michael Valentins tid i Akademiker­nes A-kasse undersøges af den statslige tilsynsmyn­dighed.

’Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institutio­n i Danmark som Folkemødet er, hvorfor jeg på det ordinaere bestyrelse­smøde i dag har valgt at traekke mig som formand’, siger Michael Valentin i pressemedd­elelsen.

Landets største a-kasse skjuler stadig sandheden om topchefens pludselige fyring 27. september. Men mandag kunne Ekstra Bladet afsløre, at den fyrede direktør havde en sag om chikaneren­de opførsel og mobning på halsen.

De valgte tillidsfol­k i Akademiker­nes A-kasse havde ’en byld i røven’, og de var ’mistillids­repraesent­anter’ ifølge den nyligt fyrede direktør, Michael Valentin.

Beskyldnin­gerne fremgår af interne mails, som Ekstra Bladet har set, og er en del af en betaendt sag fra Danmarks største a-kasse, der nu undersøges af en advokat og af statens tilsynsmyn­dighed.

Årsagen til fyringen har vaeret totalt mørkelagt, og a-kassen begrunder det med, at der er tale om ’en eller flere personales­ager’.

Beskyldnin­gerne om mobning er ifølge Dansk Magisterfo­rening med i den advokatund­ersøgelse, som Akademiker­nes Akasse har ivaerksat for at komme til bunds i de forhold, som førte til fyringen af Michael Valentin.

Det var en enstemmig bestyrelse i a-kassen med 233.000 medlemmer, som fyrede Michael Valentin efter syv år som administre­rende direktør.

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), vil fungere som formand frem til naeste generalfor­samling i Foreningen Folkemødet til marts. Hun takker Michael Valentin for hans indsats.

 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN ?? Michael Valentin, der i september blev fyret fra Akademiker­nes A-kasse, frygter at skygge for Folkemødet.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN Michael Valentin, der i september blev fyret fra Akademiker­nes A-kasse, frygter at skygge for Folkemødet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark