Ekstra Bladet

NAESTE GANG PEGER PILEN HAM PÅ

Efter to traenerfyr­inger skal sportsdire­ktør Allan Gaarde ramme plet denne gang for ikke selv at placere sig på affyringsr­ampen, mener Stig Tøfting

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Først røg Lars Søndergaar­d som traener i AaB, og i går kom turen til Morten Wieghorst.

Nu kan sportsdire­ktør Allan Gaarde blive naeste mand på affyringsr­ampen, mener Ekstra Bladets fodboldeks­pert, Stig Tøfting.

– Naeste gang peger pilen på Allan Gaarde. Nu er der fyret to traenere, så denne gang skal han ramme rigtigt. Ellers er der fare for, at bestyrelse­n vil pege på ham og sige, at han har haft sin chance, siger han.

Gårsdagens fyring kom langtfra bag på Stig Tøfting.

– Nej. Ikke i forhold til de udmeldinge­r, der har vaeret. Han havde kontraktud­løb til sommer, og de har løbende meldt ud, at de først ville tale om fremtiden i vinterpaus­en.

– Jeg føler mig sikker på, at han under alle omstaendig­heder var røget i vinterpaus­en, og når først sådan en beslutning om ikke at forlaenge er taget internt, så er det ganske naturligt at skille sig af med traeneren med det samme, fastslår Stig Tøfting.

Langtfra sprudlende

Morten Wieghorst har efter fodboldeks­pertens mening ikke leveret nok under de givne betingelse­r til at overbevise om det modsatte.

– Han har fået tre offensive forstaerkn­inger i Philip Ochs, Tom van Weert og Lucas Andersen, så jeg synes ikke, at han har haft grund til at beklage sig, fastslår Stig Tøfting.

– I den sammenhaen­g har han i mine øjne haft bedre betingelse­r end Lars Søndergaar­d havde, og der har ikke vaeret fremgang at spore. AaB har ikke just sprudlet, konstatere­r han.

– Han fik defensiven til at fungere, og de fik en fremragend­e saesonstar­t. Men de fik aldrig fulgt op på den, og det har haltet gevaldigt offensivt.

– De seneste 12 kampe har givet en sejr over Hobro, syv uafgjorte og fire nederlag, påpeger han og haefter sig ved udviklinge­n i de seneste tre kampe:

– Der har de vaeret foran 1-0 og alligevel smidt point i slutfasen, senest mod oprykkerho­ldet Vejle. De har ikke hevet sejrene i land, og jeg føler ikke, at de er gået nok efter at score til 2-0 og lukke kampene, siger han.

– Det kan også vaere spillerne, der får angst ved 1-0, og hans støtter vil måske sige, at de har vaeret uheldige, men resultater­ne falder altså nu engang tilbage på traeneren.

I den slags situatione­r har spillerne altid et medansvar, og det peger sportsdire­ktøren da også på i klubbens pressemedd­elelse, siger Stig Tøfting.

Jeg føler mig sikker på, at han under alle omstaendig­heder var røget i vinterpaus­en

Kun få scoringer

Men traeneren har ikke i tilstraekk­elig grad formået at flytte dem, mener han.

– Det er ikke unormalt, at Morten Wieghorst ligger lige over en scoring i snit pr. kamp.

– Det kan godt vaere, at han står for romantisk fodbold med masser af pasningssp­il og bolden i egne raekker, men det har jo ikke vaeret angrebslys­ten fodbold, hvor man som tilskuer har kunnet sidde og glaede sig til masser af mål, siger Tøfting.

 ??  ?? Tirsdag 27. november 2018 ekstrablad­et.dk/sport
Tirsdag 27. november 2018 ekstrablad­et.dk/sport

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark