Ekstra Bladet

HAN KAN GØRE ONDT

ARTEM DZYUBA er spilleren FC Københavns spillere forbereder sig på inden knald-ellerfald-kampen i aften

- Hans-Henrik Hybholt Hare haren@eb.dk

SKT. PETERSBORG (Ekstra Bladet): Det vil vaere naivt at tro, at FC København kommer blaesende ud af starthulle­rne i aften mod Zenit St. Petersborg i Europa League.

Det danske tophold i Superligae­n er på eget territoriu­m i egen liga svaer at danse med denne saeson for de 13 andre hold, men på en meget svaer udebane i godt frostramte Skt. Petersborg regner de ikke med at skulle skabe noget.

I hvert fald ikke fra start. Og så gør det ikke tingene specielt meget sjovere for danskerne, at de skal frem og have et resultat, hvis drømmen om videre avancement skal leve til sidste gruppekamp i Parken mod Bordeaux. Men der er noget godt at sige.

Vores fordel

For modsat kampen i netop Parken i september, så har danskerne nu et godt kendskab til de krabater, der venter i aften. Det siger William Kvist.

– Vi kender dem godt. De kender også os, men i morgen (i aften, red.) handler det mere om, at vi har styr på dem. Det kan og skal vaere en fordel for os.

– Jeg har en god fornemmels­e, siger han til Ekstra Bladet. Hvorvidt han selv kommer på banen, har han ikke noget begreb om.

Han er ikke den profil, han tidligere var. Men det gibber i ham, fordi han har prøvet det før.

– Vi har vaeret dygtige gennem mange år til at komme med i gruppespil­let og leve indtil sidste kamp. Det håber jeg også … vi er ikke vant til … det er sjaeldent, at vi spiller en kamp, der ikke har nogen betydning for os, hvor vi allerede er ude af turneringe­n, siger han.

Netop det indgående kendskab har betydet, at FCK’erne ved, hvem man isaer skal have godt fat i.

Artem Dzyuba. Klepperten oppe foran, der tiltvang sig hele verdens opmaerksom­hed under sommerens VM, og som var tung at danse med i Parken for FCK.

– Hvordan håndterer man lige sådan en type. En der er så fysisk god og dygtig. Vores forsvar fik en god fornemmels­e af ham i den første kamp, og hvordan det er at spille mod sådan en. Jeg synes, at han gjorde noget interessan­t under VM, som man ikke havde set siden Jan Koller.

– Han vendte spillet på hovedet, gjorde noget nyt, så det blev rigtig farligt omkring ham. Han er en af dem, man skal kigge meget på i en kamp, hvor vi forventer, de får meget spil på vores sidste tredjedel af banen, siger William Kvist.

Han peger desuden på Aleksandr Erokhin på venstre kant, som han kalder en sjov spiller.

– Han er lidt stor, så er han er god med hovedet. Men han kan også drible og afslutte. Der er mange muligheder i ham. Jeg skal til sammenlign­ing ramme en mand for at kunne score. Erokhin scorer på mange forskellig­e måder, siger han og smaekker lige Driussi og Robert Mak ind i puljen over farlige Zenit-spillere, som FCK skal holde skarpt øje med.

Kan straffe dem

– Generelt har vi set nogle gode billeder af, hvordan vi

Han vendte spillet på hovedet, gjorde noget nyt, så det blev rigtig farligt omkring ham

kan straffe dem i vores opspil. De bliver nogle gange meget lange i holdet. Altså der bliver meget langt mellem dem. Og de tager sig nogle friheder, som vi som hold ikke på samme måde kan tillade os. Jeg håber, at vi, når vi er på bolden, kan gøre noget godt ved det, siger William Kvist.

 ?? FOTO: AP ?? Eminent boldøjeRus­siske Artem Dzyuba skal lukkes ned, hvis FC København skal gøre sig håb om point i Skt. Petersborg.
FOTO: AP Eminent boldøjeRus­siske Artem Dzyuba skal lukkes ned, hvis FC København skal gøre sig håb om point i Skt. Petersborg.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark