Ekstra Bladet

BRUUNS FEM TRUMFER

-

(Ekstra Bladet): Når de danske kvinder i aften i Nantes ved EM tager hul på den fjerde slutrunde under Klavs Bruun Jørgensen, bliver det i noget naer staerkest mulige opstilling.

Dermed fjernes også grundlaget for bortforkla­ringer og dårlige undskyldni­nger.

NANTES

er anfører Stine Jørgensen blevet sin knaeskade kvit.

Derfor blev hun i går indlemmet i den trup på 16 spillere, som skal revanchere sidste års smertelige nederlag til Sverige i kvartfinal­en ved VM i Tyskland.

PÅ REKORDTID

savner jeg kun Line Haugsted fra Viborg, før truppen ville vaere helt komplet.

Men hun kan komme til senere i en turnering, hvor Klavs Bruun undervejs må skifte hele seks spillere ud.

FAKTISK

uden Haugsted er det danske hold, der i aften løber på banen i kaempehall­en i den vestfransk­e by, i mine øjne vaesentlig­t staerkere end det mandskab, der spillede mod Sverige for et år siden. Og det på en lang raekke områder:

På målmandspo­sten har vi nu to klassekeep­ere. Althea Reinhardt er vokset kolossalt den seneste saeson og står nu på samme niveau som Sandra Toft.

Sidste år spillede forsvarets styrmand Stine Bodholt på nedsat kraft på grund af en skade. I år er hun totalt frisk og viste i sidste weekends kampe i Norge, at hun kan binde det danske forsvar sammen, så det udgør en levende mur.

Anne Mette Hansen var staerkt savnet ved VM i Tyskland. Storskytte­n fra Györ er nu tilbage i sin måske bedste form, og hun har fysikken til at bryde

MEN SELV

igennem selv de bedste forsvarsva­erker.

Stortalent­et Kristina Jørgensen har trods sin begraensed­e rutine formatet til at styre det danske spil. Samtidig er hun også knusende dygtig rent defensivt. Hun er en unik tovejsspil­ler.

Med de to hurtige Odense-spillere Mie Højlund og Nadia Offendal til rådighed har Klavs Bruun mulighed for at variere angrebsspi­llet. Den mulighed havde han ikke for 12 måneder siden, hvor offensiven blev for tung og stereotyp og dermed alt for let at laese.

til VM-slutrunden er Klavs Bruuns trup således blevet styrket på hele fem punkter. Sverige er ikke på samme måde vokset i styrke, men det er et robust hold, som står staerkt rent defensivt.

I FORHOLD

bliver derfor en meget afgørende faktor i aftenens opgør. Det

KONTRASPIL­LET

er også et område, som Klavs Bruun ofrer større og større opmaerksom­hed. Ved de tre kampe i Norge scorede det danske hold da også en raekke mål på den konto.

der dog løbemønstr­e og aftaler, der kan blive bedre, men meget har flyttet sig, og alene i første halvleg mod Ungarn i søndags blev seks mål scoret på kontraløb. Den udvikling skal fortsaette. Vi skal profitere af de to keeperes mange redninger.

STADIG ER

ikke afgjort i aften, men en sejr vil betyde alverden for selvtillid­en og for det videre forløb i turneringe­n. Hvis Danmark skal vaere med helt frem til kampene om medaljer, skal vi helst gøre rent bord i det indledende gruppespil. Det anser jeg heller ikke for at vaere umuligt.

EM BLIVER Danmark-Sverige kl. 21 på TV2

 ??  ?? Fredag 30. november 2018 ekstrablad­et.dk/sport
Fredag 30. november 2018 ekstrablad­et.dk/sport
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark