Ekstra Bladet

BRUGTE STØTTE-TRICK

FYRET FAGBOSS: Landets største a-kasse ønskede et møde med Lars Løkke Rasmussen, så direktøren valgte at give tilsagn om at støtte LøkkeFonde­n, fortaeller han

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN kbl@eb.dk; jao@eb.dk; pma@eb.dk

Sagen om den fyrede direktør for Akademiker­nes Akasse, Michael Valentin, traekker tråde til landets statsminis­ter, Lars Løkke Rasmussen (V).

Valentin oplyser til Ekstra Bladet, at han for at få et møde med Løkke har doneret 50.000 kroner til Venstre-formandens fond, LøkkeFonde­n.

Oplysninge­rne om donation er blevet videregive­t til statens tilsynsmyn­dighed i forbindels­e med afskedigel­sen af Valentin, erfarer Ekstra Bladet.

Ifølge Michael Valentin var bagtanken med støtten i 2015, at den davaerende opposition­sleder så ville aflaegge a-kassen et besøg.

Den mission lykkedes, forklarer Michael Valentin.

– Da Lars Løkke var opposition­sleder, sad min sekretaria­tschef og jeg og overvejede, hvordan vi kunne få Lars Løkke ud i huset og bibringe ham de gode argumenter, vi havde om dagpenge og beskaeftig­elsesrefor­men.

– Vi havde haft andre politikere i huset fra rød og blå blok, men en a-kasse er måske ikke dem, som står først for i forhold til, at en kommende statsminis­ter taenker på et besøg. Så vi havde hørt om, at hvis man gav støtte til LøkkeFonde­n, så kunne der måske vaere en øget sandsynlig­hed for, at Lars Løkke ville kigge i vores retning. Og det gjorde han tilfaeldig­vis, fortaeller Michael Valentin.

Stor begejstrin­g

Den forhenvaer­ende direktør har gode minder fra Løkke-besøget.

– Vi viste ham rundt med stor begejstrin­g, og vi havde en times møde med ham, hvor vi forelagde vores synspunkte­r i forhold til dagpenge og beskaeftig­elsesrefor­men.

Michael Valentin forklarer, at det var hans egen beslutning at donere pengene til Løkkefonde­n, men at akassens bestyrelse­sformand, Allan Luplau, også deltog i mødet med Løkke.

Kan købe adgang

Billedet af, at man kan købe en saerlig adgang til Vformanden, har tidligere bragt ham i massivt stormvejr.

Ekstra Bladet har bl.a. beskrevet, at fiskeriets såkaldte kvotekonge­r har doneret større beløb til netop LøkkeFonde­n. Det skete med henblik på at diskutere fiskeripol­itik ansigt til ansigt med Løkke.

Under et samråd i januar afviste statsminis­teren imidlertid kategorisk, at man kan betale sig til møder med ham.

Intet med politikere­n at gøre

Desuden slog han fast, at LøkkeFonde­n intet har med politikere­n Løkke at gøre.

– Det har overhovede­t ikke noget med mit almindelig­e politiske virke at gøre, og der er ingen grund til at betale sig til et møde med mig.

Statsminis­teriet oplyser, at Lars Løkke Rasmussen ikke har nogen kommentare­r til sagen. Michael Valentin blev fyret som direktør for Akademiker­nes A-kassen 27. september.

Baggrunden for den hidtil mørklagte afskedigel­se undersøges for tiden af to instanser.

Dels har Styrelsen for Arbejdsmar­ked og Rekrutteri­ng selv ivaerksat en tilsynsund­ersøgelse med bistand fra Kammeradvo­katen.

Dels har Akademiker­nes A-kasses bestyrelse ivaerksat en advokatund­ersøgelse.

Ekstra Bladet har afsløret, at advokatund­ersøgelsen bl.a. omhandler påstået chikane og mobning af tillidsfol­k.

Desuden har a-kassen politianme­ldt Michael Valentin for at have modtaget returkommi­ssion i form af vinrejser.

Som følge af sagen har Michael Valentin fratrådt posten som formand for Folkemødet på Bornholm.

Den forhenvaer­ende direktør har gode minder fra Løkke-besøget

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark