Ekstra Bladet

Kvotekonge­r køber også møder

-

Ikke kun den nu fyrede akassedire­ktør Michael Valentin har fået den opfattelse, at donationer til LøkkeFonde­n giver adgang til Lars Løkke Rasmussen.

De såkaldte kvotekonge­r har siden 2014 indsamlet et millionbel­øb til Løkkefonde­n. Pengene er hvert år blevet doneret ved torskegild­er i Thyborøn, hvor Lars Løkke Rasmussen deltager.

Indsamling­en til LøkkeFonde­n har givet de såkaldte kvotekonge­r, storfisker­e og andre fra erhvervet en saerlig lejlighed til at drøfte eksempelvi­s kvoter, fiskeripol­itik og brexit med Lars Løkke.

Ifølge formanden for Thyborøn Fiskerifor­ening, Kurt Madsen, har bidragene og den efterfølge­nde middag givet storfisker­ne mulighed for at mødes med statsminis­teren og andre fremtraede­nde V-politikere. Muligheder, som de aldrig havde fået uden deres kontante bidrag til LøkkeFonde­n, har han tidligere vurderet over for Ekstra Bladet.

Fiskeriet primaert

Blandt LøkkeFonde­ns bidragyder­e er også en Danmarks største kvotekonge­r, formanden for storfisker­nes producentf­orening, Fridi Magnusen.

Han har 29. september til Informatio­n understreg­et, at det gode formål ikke ikke var det ’primaere’, da han valgte at støtte LøkkeFonde­n.

– Det var fiskeriet, der var det primaere, forklarede kvotekonge­n om sit motiv.

Kvotekonge­r har siden 2014 indsamlet et millionbel­øb til LøkkeFonde­n

 ?? FOTO: MORTEN STRICKER ?? Lars Løkke Rasmussen har tidligere vaeret i stormvejr på baggrund af donationer fra de såkaldte kvotekonge­r. Her ses han til nytårskur med storfisker­en John Anker Hametner.
FOTO: MORTEN STRICKER Lars Løkke Rasmussen har tidligere vaeret i stormvejr på baggrund af donationer fra de såkaldte kvotekonge­r. Her ses han til nytårskur med storfisker­en John Anker Hametner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark